Početna / Saopštenja za medije / Otvorena prva „Učionica budućnosti“ na Fakultetu organizacionih nauka

Otvorena prva „Učionica budućnosti“ na Fakultetu organizacionih nauka

Kompanija Samsung Electronics, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fakultetom organizacionih nauka u Beogradu, otvorila je danas prvu „Učionicu budućnosti sa ciljem da se unapredi tehnološka osnova, znanje, veštine i spremnost nastavnog osoblja i učenika da primenjuju informaciono komunikacione tehnologije u svakodnevnoj nastavi.

„U Samsungu tehnologiju ne vidimo samo kao proizvode već kao jedan od načina na unapredimo živote ljudi. Kao lideri na polju novih tehnologija želimo da svoje iskustvo i ekspertizu primenimo na unapređenje obrazovanja u Srbiji. Kompanija je spremna da u partnerstvu sa Ministarstvom, kontinuirano podrži obuku učenika kao i nastavnog osoblja, i doprinese boljoj tehnološkoj opremljenosti obrazovnih institucija, po usvojenim nastavno naučnim programima. Naš cilj je da mladima širom Srbije budu dostupni najsavremeniji trendovi u obrazovanju koji će im kasnije pomoći u pronalaženju željenih zaposlenja“ – izjavio je Saša Marjanović, direktor marketinga Samsung Electronics za Adriatik regiju.

„Suština ovog rešenja je bolja interakcija izmedju predavača i studenata, zasnovana na razmeni i korišćenju nastavnog materijala isključivo u elektronskom obliku, zatim upotrebi tablet računara kao osnovnog sredstva za budući rad u poslovnom okruženju, kao i mogućnosti integracije drugih android aplikacija u sam nastavni proces“ – istakla je prof. dr Slađana Barjaktarović Rakočević, prodekan za međunarodnu saradnju na Fakultetu organizacionih nauka.

„Digitalna učionica“ na FON-u opremljena je sa 30 Samsung Galaxy Note 10.1 uređaja, pametnom Samsung elektronskom tablom i serverom kao i odgovarajućim softverom za učenje. Takođe, kao jedan od partnera na projektu, kompanija Telenor obezbedila je internet konekciju u učionici.