Почетна / Саопштења за медије / Обележен Дан Факултета организационих наука

Обележен Дан Факултета организационих наука

Данас је на Факултету организационих наука одржана Свечана академија поводом прославе Дана Факултета и обележавања 44 године од оснивања и 42 године од почетка наставе. Свечаности су присуствовали проф. др Томислав Јовановић, министар просвете, науке и технолошког развоја,  проф. др Миодраг Поповић, проректор за финанcије и организацију Универзитета у Београду, представници академске заједнице, партнерских институција и многи други.

 Проф. др Милан Мартић, декан ФОН-а, је истакао:

Претходна школска година је била једна од најуспешнијих година у развоју Факултета. ФОН је проглашен за најбољу образовну институцију у Србији, а студенти Факултета организационих наука су побеђивали на свим међународним такмичењима на којима су учествовали“.

 Проф. др Томислав Јовановић, министар просвете, науке и технолошког развоја, изјавио је да је поносан што може да честита јубилеј факултету, који је један од водећих факултета на најстаријем универзитету, не само у нашој држави, већ и у целој Југоисточној Европи. “Број година колико постојите и резултати које постижете нису пропорционални“. Он је истакао да ће све учинити да  финансирање остане на нивоу садашњег, а да ће Министарство просвете, науке и технолошког развоја бити на располагању за решавање свих проблема и подршку у раду, јер је њима императив одржавање научног потенцијала. „Без образовања и науке нема развоја. То није потрошња, већ инвестиција. У вашем случају, улагање од пре 42 године, показује праве резултате.

 На ФОН-у је протекле школске године 639 студената дипломирало, 657 студената стекло је мастер диплому, 59 студената специјализовало, 19 студената магистрирало и 21 студент одбранио докторску дисертацију. Факултет организационих наука је најмлађи факултет у склопу Универзитета у Београду. У условима интензивних промена ФОН је постао водећа и референтна наставно-научна институција у области информационих система и технологија и менаџмента и организације.