Почетна / Вести / Отворена је 11. међународна конференција о стандардизацији на ФОН-у

Отворена је 11. међународна конференција о стандардизацији на ФОН-у

На Факултету организационих наука свечано је отворена 11. међународна конференција на тему “Standardization, protypes and quality: a means of Balkan countries’ collaboration“, и трајаће до 11. септембра 2014. године.

Свечаности су присуствовали и обратили се доц. др Ивана Мијатовић, председник Организационог одбора Конференције; проф. др Слађана Барјактаровић Ракочевић, продекан за међународну сарадњу; проф. др Јован Филиповић, шеф катедре за менаџмент квалитета и стандардизацију и Reinhard Weissinger, екперт из ИСО-а из Женеве.

11thconf-2

Reinhard Wеиссингер је представио истраживање Међународне организације за стандардизацију ИСО о образовању о стандрадизацији.
„Постоје бројни начини на које међународне, регионалне и националне организације за стандардизацију могу сарађивати са универзитетима. Искуства развијених земаља говоре да је успостављање националних стратегија у области образовању о стандардизацији важан полазни корак у јачању свести о значају стандардизације и повећању знања о стандардизацији “ – истакао је Reinhard Weissinger.