Početna / Vesti / Otvorena je 11. međunarodna konferencija o standardizaciji na FON-u

Otvorena je 11. međunarodna konferencija o standardizaciji na FON-u

Na Fakultetu organizacionih nauka svečano je otvorena 11. međunarodna konferencija na temu “Standardization, protypes and quality: a means of Balkan countries’ collaboration“, i trajaće do 11. septembra 2014. godine.

Svečanosti su prisustvovali i obratili se doc. dr Ivana Mijatović, predsednik Organizacionog odbora Konferencije; prof. dr Slađana Barjaktarović Rakočević, prodekan za međunarodnu saradnju; prof. dr Jovan Filipović, šef katedre za menadžment kvaliteta i standardizaciju i Reinhard Weissinger, ekpert iz ISO-a iz Ženeve.

11thconf-2

Reinhard Weissinger je predstavio istraživanje Međunarodne organizacije za standardizaciju ISO o obrazovanju o standradizaciji.
„Postoje brojni načini na koje međunarodne, regionalne i nacionalne organizacije za standardizaciju mogu sarađivati sa univerzitetima. Iskustva razvijenih zemalja govore da je uspostavljanje nacionalnih strategija u oblasti obrazovanju o standardizaciji važan polazni korak u jačanju svesti o značaju standardizacije i povećanju znanja o standardizaciji “ – istakao je Reinhard Weissinger.