Почетна / Вести насловна страна / Отворена је 3. Међународна конференција „Страни језик струке: прошлост, садашњост, будућност“ – ЛСПБГ2014

Отворена је 3. Међународна конференција „Страни језик струке: прошлост, садашњост, будућност“ – ЛСПБГ2014

На Факултету организационих наука свечано је отворена 3. Међународна конференција „Страни језик струке: прошлост, садашњост, будућност“, која ће трајати два дана.
Конференцију су заједнички организовали Друштво за стране језике и књижевности Србије (ДСЈКС), Секција универзитетских наставника страног језика стуке (СУНСЈС), Филолошки факултет и Факултет организационих наука Универзитета у Београду.

Овај научни скуп се традиционално одржава сваке треће године на другом факултету Универзитета у Београду, са циљем да се подстакне и унапреди учење страних језика струке у високом школству Србије, и шире. 3. Међународна конференција ЛСПБГ2014 је окупила око 130 учесника из 16 земаља; угледни пленарни предавачи долазе из САД, Француске и Немачке. Четрнаест тема око којих се Конференција артикулише пружиће могућност учесницима да преиспитају разна теоријска питања, методе у пракси, изазове и перспективе у области језика струке.

ДСЈКС и СУНСЈС захваљују домаћину овог скупа, ФОН-у, и надају се да ће рад Конференције бити успешан и подстицајан.

Интернет презентација Треће међународне конференције ЛСПБГ2014: http://lspbg2014.fon.bg.ac.rs