Почетна / Вести насловна страна / Потписан споразум између Факултета организационих наука и Словеначког пословног клуба

Потписан споразум између Факултета организационих наука и Словеначког пословног клуба

Представници Факултета организационих наука и Словеначког пословног клуба потписали су данас споразум о сарадњи за подршку мастер академском студијском програму „Менаџмент у управи“ као и реализација програма праксе студената у некој од организација чланица Словеначког пословног клуба које послују у Србији.

На самом почетку проф. др Мирјана Дракулић, редовни професор ФОН-а и руководилац мастер програма  „Менаџмент у управи“ поздравила је све присутне и истакла да је ово изузетна прилика да Факултет организационих наука започне сарадњу са једном значајном институцијом каква је Словеначки пословни клуб у Београду. Професорка Дракулић напоменула је да ће студенти имати прилику да се приближе словеначкој култури и њиховој пословној филозофији.

„Задовољство ми је што смо данас потписали уговор са Словеначким пословним клубом, који ће омогућити разна истраживања и унапређење развоја студијског програма мастер студија „Менаџмент у управи“ као и стицање практичних знања за наше студенте кроз предавања по позиву експерата, које ће обезбедити Словеначки пословни клуб. Знање је данас фактор конкурентсности број један и сигуран сам да ће знања наших завршених студената на овом мастер програму бити у функцији побољшања квалитета државних управи у Србији“ – изјавио је декан ФОН-а, проф. др Милан Мартић.

Данијела Фишаков, председница СПК подсећа да су организације чланице Клуба из различитих сектора, међу којима су сва значајнија словеначка предузећа присутна у Србији. „Једна од наших важнијих активности је повезивање словеначких привредника са привредним и друштвеним чиниоцима који делују у Србији. Трудимо се да стално прилагођавамо своје активности новим потребама својих чланова и интересима заједнице у којој послују. У том смислу, осим сарадње са  сличним удружењима и коморама, радује нас будућа сарадња са ФОН-ом и помоћ српским студентима који ће у процесу праксе стицати потребно искуство у пословању. Осим тога, надам се и да ће овај мастер студијски програм допринети побољшању капацитета државне управе у Србији и наставку успешне сарадње наше две пријатељске земље“, завршава председница Клуба.

На крају, проф. др Јован Филиповић, редовни професор са Факултета организационих наука рекао је да се нада да ће се досадашња успешна и пријатна сарадња са словеначким институцијама наставити и у будућности.

Ова дугорочна међусобна сарадња ће бити усредсређена на спровођење студијског програма Менаџмент у управи. Менаџмент у управи је заједнички мастер програм Универзитета у Београду – Факултета организационих наука и Универзитета у Љубљани – Факултета за управу који ове године уписује шесту генерацију студената. Циљ сарадње је унапређење развоја студијског програма, обављање заједничких истраживања везаних за студијски програм, размена добијених података и резултата, организовање и реализовање предавања по позиву, упознаје студенте са пословном филозофијом словеначких организација кроз студентску праксу, промовисање студијског програма и запошљавања завршених студената и заједничко учествовање у међународним, националним и другим пројектима, унапређење организационих и менаџмент потенцијала, заједничко организовање, као и пружања међусобне помоћи у организовању стручних и других скупова.