Početna / Vesti naslovna strana / Potpisan sporazum između Fakulteta organizacionih nauka i Slovenačkog poslovnog kluba

Potpisan sporazum između Fakulteta organizacionih nauka i Slovenačkog poslovnog kluba

Predstavnici Fakulteta organizacionih nauka i Slovenačkog poslovnog kluba potpisali su danas sporazum o saradnji za podršku master akademskom studijskom programu „Menadžment u upravi“ kao i realizacija programa prakse studenata u nekoj od organizacija članica Slovenačkog poslovnog kluba koje posluju u Srbiji.

Na samom početku prof. dr Mirjana Drakulić, redovni profesor FON-a i rukovodilac master programa  „Menadžment u upravi“ pozdravila je sve prisutne i istakla da je ovo izuzetna prilika da Fakultet organizacionih nauka započne saradnju sa jednom značajnom institucijom kakva je Slovenački poslovni klub u Beogradu. Profesorka Drakulić napomenula je da će studenti imati priliku da se približe slovenačkoj kulturi i njihovoj poslovnoj filozofiji.

„Zadovoljstvo mi je što smo danas potpisali ugovor sa Slovenačkim poslovnim klubom, koji će omogućiti razna istraživanja i unapređenje razvoja studijskog programa master studija „Menadžment u upravi“ kao i sticanje praktičnih znanja za naše studente kroz predavanja po pozivu eksperata, koje će obezbediti Slovenački poslovni klub. Znanje je danas faktor konkurentsnosti broj jedan i siguran sam da će znanja naših završenih studenata na ovom master programu biti u funkciji poboljšanja kvaliteta državnih upravi u Srbiji“ – izjavio je dekan FON-a, prof. dr Milan Martić.

Danijela Fišakov, predsednica SPK podseća da su organizacije članice Kluba iz različitih sektora, među kojima su sva značajnija slovenačka preduzeća prisutna u Srbiji. „Jedna od naših važnijih aktivnosti je povezivanje slovenačkih privrednika sa privrednim i društvenim činiocima koji deluju u Srbiji. Trudimo se da stalno prilagođavamo svoje aktivnosti novim potrebama svojih članova i interesima zajednice u kojoj posluju. U tom smislu, osim saradnje sa  sličnim udruženjima i komorama, raduje nas buduća saradnja sa FON-om i pomoć srpskim studentima koji će u procesu prakse sticati potrebno iskustvo u poslovanju. Osim toga, nadam se i da će ovaj master studijski program doprineti poboljšanju kapaciteta državne uprave u Srbiji i nastavku uspešne saradnje naše dve prijateljske zemlje“, završava predsednica Kluba.

Na kraju, prof. dr Jovan Filipović, redovni profesor sa Fakulteta organizacionih nauka rekao je da se nada da će se dosadašnja uspešna i prijatna saradnja sa slovenačkim institucijama nastaviti i u budućnosti.

Ova dugoročna međusobna saradnja će biti usredsređena na sprovođenje studijskog programa Menadžment u upravi. Menadžment u upravi je zajednički master program Univerziteta u Beogradu – Fakulteta organizacionih nauka i Univerziteta u Ljubljani – Fakulteta za upravu koji ove godine upisuje šestu generaciju studenata. Cilj saradnje je unapređenje razvoja studijskog programa, obavljanje zajedničkih istraživanja vezanih za studijski program, razmena dobijenih podataka i rezultata, organizovanje i realizovanje predavanja po pozivu, upoznaje studente sa poslovnom filozofijom slovenačkih organizacija kroz studentsku praksu, promovisanje studijskog programa i zapošljavanja završenih studenata i zajedničko učestvovanje u međunarodnim, nacionalnim i drugim projektima, unapređenje organizacionih i menadžment potencijala, zajedničko organizovanje, kao i pružanja međusobne pomoći u organizovanju stručnih i drugih skupova.