Почетна / Студенти / Актуелности / ФОН и AIESEC на догађају „StartUp -ovanje!“

ФОН и AIESEC на догађају „StartUp -ovanje!“

У среду, 29. априла 2015. године, од 18 часова, на Факултету организационих наука (сала 105) одржаће се предавање под називом „StartUp -ovanje!“. Циљ предавања је да међу студентима покрене расправу о предузетништву, покретању старт aп-а, пружи им увид у њихово функционисање али и прилику да чују неке успешне људе који су покренули своје бизнисе.

Један од предавача на догађају биће и Ненад Пауновић који је покренуо своју компанију „EDGE“ и суоснивач је „Belgrade Venture Forum“-а.

На догађају ће говорити и представници Факултета организационих наука, који овог лета заједно са AIESEC-ом пружају студентима ФОН-а прилику да имају практично искуство рада у иностраним старт aп-има и тако се на најбољи могући начин припреме за своје будуће каријере и науче како могу покренути сопствени бизнис.

Више можеш сазнати на следећем линку.

Старт aп је одлична прилика за стицање широког спектра професионалних вештина. AIESEC је уз подршку Факултета организационих наука покренуо пројека „Global Entrepreneurs“.  Пројекат се заснива на професионалном усавршавању у виду праксе у трајању од 6-8 недеља. Факултет организационих наука препознао је вредност пројекта и финансираће шесторо најбољих кандидата за одлазак на праксу.

Циљ пројекта је да се студентима током лета обезбеди прилика да волонтирају у успешним старт aп-има широм Европе.

Опис посла на пракси је разноврстан и волонтери ће имати прилику да се бавите маркетингом, продајом, пословном администрацијом и IT-јем . Поред тога, стећи ће увид у развој и функционисање старт aп-а, развиће предузетнички дух, сусрешће се са изазовом рада у интернационалном и мултикултуралном окружењу.

Пријаве за пројекат ће бити отворене две недеље, док се саме праксе дешавају током лета. За пројекат се можеш пријавити на следећем линку. Више инфорамција на следећем линку. Пријаве су отворене до 03. маја 2015. године.