Početna / Studenti / Aktuelnosti / FON i AIESEC na događaju „StartUp -ovanje!“

FON i AIESEC na događaju „StartUp -ovanje!“

U sredu, 29. aprila 2015. godine, od 18 časova, na Fakultetu organizacionih nauka (sala 105) održaće se predavanje pod nazivom „StartUp -ovanje!“. Cilj predavanja je da među studentima pokrene raspravu o preduzetništvu, pokretanju start ap-a, pruži im uvid u njihovo funkcionisanje ali i priliku da čuju neke uspešne ljude koji su pokrenuli svoje biznise.

Jedan od predavača na događaju biće i Nenad Paunović koji je pokrenuo svoju kompaniju „EDGE“ i suosnivač je „Belgrade Venture Forum“-a.

Na događaju će govoriti i predstavnici Fakulteta organizacionih nauka, koji ovog leta zajedno sa AIESEC-om pružaju studentima FON-a priliku da imaju praktično iskustvo rada u inostranim start ap-ima i tako se na najbolji mogući način pripreme za svoje buduće karijere i nauče kako mogu pokrenuti sopstveni biznis.

Više možeš saznati na sledećem linku.

Start ap je odlična prilika za sticanje širokog spektra profesionalnih veština. AIESEC je uz podršku Fakulteta organizacionih nauka pokrenuo projeka „Global Entrepreneurs“.  Projekat se zasniva na profesionalnom usavršavanju u vidu prakse u trajanju od 6-8 nedelja. Fakultet organizacionih nauka prepoznao je vrednost projekta i finansiraće šestoro najboljih kandidata za odlazak na praksu.

Cilj projekta je da se studentima tokom leta obezbedi prilika da volontiraju u uspešnim start ap-ima širom Evrope.

Opis posla na praksi je raznovrstan i volonteri će imati priliku da se bavite marketingom, prodajom, poslovnom administracijom i IT-jem . Pored toga, steći će uvid u razvoj i funkcionisanje start ap-a, razviće preduzetnički duh, susrešće se sa izazovom rada u internacionalnom i multikulturalnom okruženju.

Prijave za projekat će biti otvorene dve nedelje, dok se same prakse dešavaju tokom leta. Za projekat se možeš prijaviti na sledećem linku. Više inforamcija na sledećem linku. Prijave su otvorene do 03. maja 2015. godine.