Почетна / Вести насловна страна / Студент ФОН-а трећи на такмичењу Peak Time 2015

Студент ФОН-а трећи на такмичењу Peak Time 2015

Студент Факултета организационих наука, члан студентске организације ESTIEM Локалнe групe Београд и Case Study Club ФОН-а Богдан Ракић освојио је треће место на међународном такмичењу у решавању студије случаја Peak Time 2015 које се одржало од 17. до 19. априла 2015. године, у Риги, главном граду Летоније.

Тим Valor, који је освојио треће место, састојао се од индивидуалних учесника са Higher School of Economics, National Research University из Санкт Петерсбурга, National University of Singapore, Stockholm School of Economics из Риге и Факултета организационих наука у Београду. Они су жребом спојени у један тим и једини су тим састављен на овај начин који је успео да се пласира међу 5 најбољих и на крају освоји треће место, иза тимова са Copenhagen Business School и The Chinese University of Hong Kong.

Прва два дана такмичења, 17. и 18. априла топ 20 тимова је решавало CESIM пословну симулацију на тему глобалног тржишта таблет рачунара и студију случаја консултантске куће McKinsey & Company на тему изградње одрживог аеродрома у Ослу, након чега је жири састављен од консултаната, “venture” капиталиста и еминентних стручњака из праксе одлучивао о најбољих 5 тимова који су се пласирали у финале. У финалу 19. априла, топ 5 тимова је, пред жиријем од 14 чланова презентовало своја решења студије случаја консултантске куће Civittа на тему стратегије развоја источноевропског ланца ресторана, на основу чега се одлучивао победник.

Такмичење организује Stockholm School of Economics у Риги и ове године је окупило више од 1200 учесника.