Početna / Vesti naslovna strana / Student FON-a treći na takmičenju Peak Time 2015

Student FON-a treći na takmičenju Peak Time 2015

Student Fakulteta organizacionih nauka, član studentske organizacije ESTIEM Lokalne grupe Beograd i Case Study Club FON-a Bogdan Rakić osvojio je treće mesto na međunarodnom takmičenju u rešavanju studije slučaja Peak Time 2015 koje se održalo od 17. do 19. aprila 2015. godine, u Rigi, glavnom gradu Letonije.

Tim Valor, koji je osvojio treće mesto, sastojao se od individualnih učesnika sa Higher School of Economics, National Research University iz Sankt Petersburga, National University of Singapore, Stockholm School of Economics iz Rige i Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu. Oni su žrebom spojeni u jedan tim i jedini su tim sastavljen na ovaj način koji je uspeo da se plasira među 5 najboljih i na kraju osvoji treće mesto, iza timova sa Copenhagen Business School i The Chinese University of Hong Kong.

Prva dva dana takmičenja, 17. i 18. aprila top 20 timova je rešavalo CESIM poslovnu simulaciju na temu globalnog tržišta tablet računara i studiju slučaja konsultantske kuće McKinsey & Company na temu izgradnje održivog aerodroma u Oslu, nakon čega je žiri sastavljen od konsultanata, “venture” kapitalista i eminentnih stručnjaka iz prakse odlučivao o najboljih 5 timova koji su se plasirali u finale. U finalu 19. aprila, top 5 timova je, pred žirijem od 14 članova prezentovalo svoja rešenja studije slučaja konsultantske kuće Civitta na temu strategije razvoja istočnoevropskog lanca restorana, na osnovu čega se odlučivao pobednik.

Takmičenje organizuje Stockholm School of Economics u Rigi i ove godine je okupilo više od 1200 učesnika.