Почетна / Вести насловна страна / ФОН и КК Црвена звезда настављају успешну сарадњу

ФОН и КК Црвена звезда настављају успешну сарадњу

Данас је на Факултету организационих наука продужена сарадња између Кошаркашког клуба Црвена звезда Телеком и Универзитета у Београду – Факултета организационих наука (ФОН). Сарадња је први пут успостављена пре три године и успешно се одвија кроз спровођење посебних активности које имају образовни, практични и развојни карактер. Споразум о сарадњи озваничен је потписима проф. др Милана Мартића, декана ФОН-а и г. Давора Ристовића, директора КК Црвена звезда Телеком.

Fotka 2
Наставак ове сарадње је изузетно значајан за студенте Факултета организационих наука. Јако смо поносни на знања наших студената и циљ нам је да они стечена знања примењују у најуспешнијим компанијама и организацијама. За ове три године колико сарађујемо са КК Црвена звезда реализовали смо бројне заједничке активности и оне су допринеле да наши студенти још више развију знања и вештине потребне за повећање њихових компетенција. С друге стране спортске екипе ФОН-а су познате као једне од најјачих како на Београдском универзитету, тако и на међународним такмичењима и то је и додатни разлог због којег смо срећни што за партнера имамо успешан спортски клуб“ – изјавио је декан ФОН-а, професор Мартић.

Студенти ће, између осталог, кроз интерактиван однос са највишим менаџментом клуба имати прилику да изблиза упознају процесе рада једног од најуспешнијих спортских клубова и да уз високо ефикасно менторство наставе да раде на конкретним пројектима.

„Наша сарадња са ФОН-ом датира још од 2012. године. За то време око стотинак студената овог факултета је прошло кроз програм волонтирања у Црвеној звезди. Учешћем у организацији Евролигиних квалификационих турнира за јуниоре, Фајнал-фора АБА лиге, утакмица Евролиге и разних маркетиншких кампања клуба као и у друштвено-одговорним пројектима међу којима се свакако издваја Евролигин ONE TEAM, били су у прилици да стекну драгоцено искуство, а њихов ентузијазам и знање су нама били од велике користи. Из тог разлога ми је веома драго што настављамо нашу сарадњу која ће бити проширена могућношћу додатне едукације и стручног усавршавања наших запослених као и стипендијских студија наших кошаркаша. Велику пажњу поклањамо едукацији спортиста о чему говори податак да у нашем систему имамо Прву кошаркашку гимназију Колеџ, а сарадња са ФОН-ом на наше велико задовљство представља додатну надградњу“ констатовао је директор црвено-белих Давор Ристовић.

Fotka 3