Почетна / Вести насловна страна / ИН МЕМОРИАМ: Проф. др Јово Тодоровић (1937-2015)

ИН МЕМОРИАМ: Проф. др Јово Тодоровић (1937-2015)

Са тугом, дубоким болом и поштовањем опраштамо се од нашег драгог и уваженог проф. др Јове Тодоровића. КОМЕМОРАТИВНА СЕДНИЦА ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ У ПОНЕДЕЉАК, 14.09.2015. ГОДИНЕ, СА ПОЧЕТКОМ У 11 ЧАСОВА У САЛИ 201 НА ФАКУЛТЕТУ ОРГАНИЗАЦИОНИХ НАУКА.


jovo-todorovic-fon

Изгубили смо уваженог професора, истакнутог научника, драгог колегу  и пријатеља, увек расположеног за отворени пријатељски разговор. Памтићемо га као професора  и  декана који је значајно допринео афирмацији Факултета.

Др Јово Тодоровић, редовни професор, рођен је 05.10.1937. године у Бакинцима код Бања Луке. Осмогодишњу школу завршио је у Лакташима, а средњу техничку школу завршио је у Крагујевцу са одличним успехом. Машински факултет у Београду уписао је 1960. године и дипломирао у року од четири године. Последипломске студије из области научне организације рада похађао је на Машинском факултету у Београду , где је и магистрирао јуна 1972. године. Докторску тезу радио је, такође на Машинском факултету у Београду на Катедри за организацију, где је докторирао септембра 1975. године.

Након предузећа “Претис“ у коме је започео свој радни век радио је на Машинском факултету у Београду и у Привредној комори Београда. Од 01. априла 1977. године налазио се у сталном радном односу на Факултету организационих наука у Београду, прво као доцент, затим ванредни професор па редовни професор где је након богате и успешне каријере стекао пензију.

У периоду 1983. до 1987. године био је шести по реду декан Факултета организационих наука.

Као научно-наставни радник написао је око 17 књига, углавном из области организације и управљања производњом и менаџмента. Неке од главних књига су: “Управљање производњом“, “Менаџмент производње“, „Флексибилна производња“, „Производња јуст-ин-тиме“, “Савремена производња-логистичка и информациона подршка“, “Савремени менаџмент производње“, “Организација одржавања средстава за рад“, “Конструкциони системи“, “Проучавање, мерење и вредновање рада“(коаутор), “Технолошки системи“ и друге. Објавио је више стручних и научних радова у часописима и учествовао је са радовима на многим домаћим у међународним стручним скуповима.

Увек ће чувати успомену на њега
генерације студената и
Колектив Факултета организационих наука