Почетна / Студенти / Актуелности / OpenIT на Факултету организационих наука

OpenIT на Факултету организационих наука

Девети пут заредом, 17. и 18. октобра 2015. године, студентска организација AIESEC заједно са Факултетом организационих наука организоваће пројекат OpenIT. Овогодишњи пројекат се бави лидерством у информационим технологијама, значајем технологија и иновација код решавање незапослености, одлива мозгова и апатије код младих. Теме у оквиру пројекта су технологије, иновације, дигитални маркетинг и предузетништво.Концепт је креиран тако да омогући упознавање са темама пројекта, прилику учесницима да виде како у пракси могу применити своје знање, добити инспирацију да наставе да раде на својим идејама и које су прилике које се налазе у њиховом окружењу. Концепт OpenIT-а ће се састојати из три дела: Power Talks, Workshops и Action Space.

Power Talks – Кратки инспиративни говори који имају за циљ да представе вредности наше организације и тему пројекта. Говори на почетку и крају сваког дана пројекта чији је циљ да инспиришу све учеснике пројекта, дају им мотивацију и пренесу позитивну енергију.

Workshops – Пројекат обухвата и радионице у трајању од 45 минута кроз које ће представници компанија радити у групама од по 20 до 30 студената. Компаније ће имати прилику да изнесу своја искуства, ставове и решења која су се реализовала у пракси.

Action Space – Овај део пројекта обухвата и Copmany Circles који представља метод комуницирања студената и представника компанија. У сваком кругу ће се налазити приближно 25 студената и представник компаније.

Након OpenIT-а ће се организовати менторске радионице. Савршена прилика за интерактиван и интензиван рад са менторима. Циљ је да се у оквиру овог програма развију нове идеје или реше неки изазови који постоје у корпоративном свету, где ће ментори пружати додатну непосредну и индивидулану подршку.

Такође, пројекат OpenIT нуди програм стручних пракси у иностранству у области информационих технологија, маркетинга, пословне администрације и продаје.
На пројекту ће се окупити 160 студената Универзитета у Београду.

Пријави се и ти на: http://aiesec.org.rs/openit/.