Почетна / Вести / Студенти ФОН-а победници националног такмичења у управљању пројектима

Студенти ФОН-а победници националног такмичења у управљању пројектима

Студенти Факултета организационих наука, Марија Весић, Милица Васић, Ања Гугоски и Лука Крстев, освојили су прво место на националном такмичењу у управљању пројектима Project Management Championship Serbia 2016, које је организовала Светска организација за управљање пројектима IPMA , у сарадњи са Факултетом организационих наука.

Финале националног такмичења у управљању пројектима је одржано 28. фебруара 2016. године, у просторијама Факултета организационих наука. Финалу је претходила квалификациона рунда, која је одржана 21. фебруара, а за коју је пријављено 15 тимова, од којих је 6 најуспешнијих имало прилику да се бори у финалу. Такмичари су у квалификационој рунди решавали тест са 100 питања за 100 минута, са питањима из области пројектног менаџмента.

У финалу је учествовало укупно 6 тимова са Економског факултета у Београду, Факултета техничких наука из Новог Сада, Универзитета Џон Незбит, као и са Факултета организационих наука. Друго место је припало студентима Економског факултета у Београду, Николи Цветковићу, Tеи Томовић, Вукашину Јанковићу и Александри Грковић, док су треће место заузели Милица Чолаковић, Јована Мрвић, Љубо Луковић и Михаило Ерац, са Факултета организационих наука. Студенти су решавали реалан пословни проблем, који су предавали у форми пројектног плана, а који је задао овогодишњи партнер и спонзор такмичења- компанија Бамби.

Стручни жири, у чијем саставу су били Силвана Ђурчевић, директор за људске ресурсе компаније Бамби, Драган Живановић, директор производње компаније Бамби, Радослав Раковић из компаније Енергопројект Ентел, Нинослав Стојсављевић из компаније Coca Cola Hellenic и Владимир Обрадовић, члан IPMA одбора за едукацију и тренинг, одлучивали су о томе ко ће бити српски представник на светском такмичењу.

Победници овогодишњег такмичења ће представљати Србију на Светском такмичењу за управљање пројектима у Риги, Летонији. Такође, победничком тиму биће омогућене припреме за такмичење, као и прилика да учествују на највећем догађају из области пројектног менаџмента у Балтику – Baltic PM Days 2016, који ће се одржати у Народној библиотеци Летоније.

Захваљујемо се компанији Бамби, која је подржала такмичење, стручном жирију, такмичарима, медијима и свима онима који су учинили овогодишње такмичење успешним, а победничком тиму срећу на светском такмичењу!

u-tekstu