Početna / Vesti naslovna strana / Studenti i alumni članovi FON-a drugi na takmičenju u rešavanju studije slučaja u Moskvi

Studenti i alumni članovi FON-a drugi na takmičenju u rešavanju studije slučaja u Moskvi

Studenti i alumni članovi Case Study Club-a Fakulteta organizacionih nauka, Ema Nešković, Jovana Dadić, Kristina Petrić i Katarina Mirković, pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović, osvojili su drugo mesto na takmičenju „Changellenge Russia Cup 2016” u Moskvi u sekciji za engleski jezik.

Takmičenje je realizovano u tri faze. U prvoj fazi učestvovalo je 701 tim iz cele Evrope imao 4 dana da reši studiju slučaja Danone kompanije, nakon čega se najboljih 15 timova plasiralo u polufinale takmičenja. Drugu studiju slučaja digitalne transformacija poslovanja finansijskih institucija timovi su rešavali 7 dana, nakon čega je održano polufinale u Moskvi 18. aprila. Najboljih 6 timova, uključujući i tim studenata FON-a, plasiralo se u finale takmičenja, gde su imali 6 dana da reše studiju slučaja koju je zadala kompanija Mars. Zadatak koji su timovi rešavali odnosio se na kreiranje poslovne strategije koja bi omogućila povećanje prodaje i repozicioniranje brendova žvaka kompanije Wrigley Mars na kasi do 2018. godine u Rusiji. Finalne prezentacije održane su u Moskvi 25. aprila, a 6 najboljih timova svoja rešenja izlagao je ekspertima iz kompanija Mars, Danone, Ernst & Young i Rose Expert.

Studenti FON-a pohvaljeni su za originalne ideje, razumevanje industrije i tržišta Rusije, kao i prezentacione veštine i timski rad. Tim FON je pored drugog mesta u izboru žirija nagrađen prvim mestom na osnovu glasova publike, kao i posebnim nagradama kompanija Danone i Boston Consulting Group. Prvo mesto osvojio je tim iz Sankt Petesburga, a treće mesto tim iz Moskve.

Više informacija o studijama slučaja i samom takmičenju mogu se pronaći na www.changellenge.com