Почетна / Вести насловна страна / Посета делегације Економског факултета из Скопља

Посета делегације Економског факултета из Скопља

Делегација Економског факултета Универзитета Св. Кирил и Методиј из Скопља посетила је Факултет организационих наука у уторак, 28. јуна 2016. године. Током радне посете одржан је састанак руководства Факултета са гостима из Македоније. Делегацију Економског факултета из Скопља чинили су проф. др Љубомир Дракулевски, декан, проф. др Весна Буцевска, продекан за науку и међународну сарадњу и проф. др Леонид Наков, директор центра за истраживање, a Факултета организационих наука проф. др Милија Сукновић, декан, проф. др Милан Мартић, председник Савета, доц. др Сања Маринковић, продекан за међународну сарадњу, проф. др Александар Марковић, продекан за финансије и организацију, доц. др Александар Ђоковић, продекан за наставу и доц. др Марко Петровић, продекан за научно-истраживачки рад.

Потписивањем Уговора о сарадњи озваничена је сарадња две високошколске институције.  Уговор су потписали проф. др Милија Сукновић, декан ФОН-а и проф. др Љубомир Дракулевски, декан ЕФ-а.

IMG_2712

Током састанка размењена су искуства везана за наставне, истражвачке, међународне активности обе институције. Разматране су могућности заједничког конкурисања за пројекте Европске Уније у области научно истраживачог рада, мобилности наставника и студената, подизања капацитета високошколских институција и др.

Као резултат сарадње коју су наставници два факултета имали у претходном периоду, проф. др Љубомир Дракулевски уручио је Одлуку Сената Универзитета Св. Кирил и Методиј из Скопља о избору  проф. др Драгана Вукмировића, редовног професора ФОН-а, у звање гостујућег професора на студијским програмима Економског факултета за школске 2016/17. и 2017/18. годину.