Почетна / Вести насловна страна / Студенти Case Study Club-а други у Будимпешти

Студенти Case Study Club-а други у Будимпешти

Студенти Case Study Club-а ФОН-а, Александар Обрадовић, Тања Илић, Стефан Ивановић и Сузана Радојичић, освојили су друго место на Solvers’ Cup интернационалном такмичењу у решавању студије случаја у Будимпешти под менторством проф. др Весне Дамњановић и Стефана Игњатовића.

У прелиминарној рунди учествовало је 35 тимова са 4 континента. На такмичењу у Будимпешти је учествовало 9 тимова водећих универзитета, који су били подељени у три дивизије. Тимови су добили студију случаја 13. августа, и имали су 24 сати за решавање исте, након чега су презентовали у полуфиналу.

Студенти ФОН-а су победили у својој групи студенте из Будимпеште и Глазгова, они су се пласирали у финале, где су освојили друго место, док је прво место припало студентима Оксфорда, а треће студентима Сент Галена, из Швајцарске.

Студију случаја дала је софтверска компанија Loxon Solutions, а задатак се односио на проналажење начина за даљи раст компаније, одговор на претње на тржишту, али и повећање задовољства запослених.

Стратегије студената ФОН-а односиле су се на проширивање пословања на тржиште земаља Средњег истока и Африке, имплементацију Big Data технологије у циљу побољшања тренутних производа, док се трећа стратегија односила на додавање програма размене запослених и увођења тимског рада у циљу креирања бољег и изазовнијег окружења за запослене.

Финале је одржано 14. августа, а три најбоља тима су своја решења излагали испред водећих консултаната и топ менаџера водећих компанија „Loxon Solutions“, „PwC“, „Roland Berger“, „DHL Consulting“, „Philip Morris“, „Ringier Axel Springer“, али и са универзитета Corvinus, из Будимпеште.
studentifonabudimpesta