Početna / Vesti naslovna strana / Studenti Case Study Club-a drugi u Budimpešti

Studenti Case Study Club-a drugi u Budimpešti

Studenti Case Study Club-a FON-a, Aleksandar Obradović, Tanja Ilić, Stefan Ivanović i Suzana Radojičić, osvojili su drugo mesto na Solvers’ Cup internacionalnom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Budimpešti pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović i Stefana Ignjatovića.

U preliminarnoj rundi učestvovalo je 35 timova sa 4 kontinenta. Na takmičenju u Budimpešti je učestvovalo 9 timova vodećih univerziteta, koji su bili podeljeni u tri divizije. Timovi su dobili studiju slučaja 13. avgusta, i imali su 24 sati za rešavanje iste, nakon čega su prezentovali u polufinalu.

Studenti FON-a su pobedili u svojoj grupi studente iz Budimpešte i Glazgova, oni su se plasirali u finale, gde su osvojili drugo mesto, dok je prvo mesto pripalo studentima Oksforda, a treće studentima Sent Galena, iz Švajcarske.

Studiju slučaja dala je softverska kompanija Loxon Solutions, a zadatak se odnosio na pronalaženje načina za dalji rast kompanije, odgovor na pretnje na tržištu, ali i povećanje zadovoljstva zaposlenih.

Strategije studenata FON-a odnosile su se na proširivanje poslovanja na tržište zemalja Srednjeg istoka i Afrike, implementaciju Big Data tehnologije u cilju poboljšanja trenutnih proizvoda, dok se treća strategija odnosila na dodavanje programa razmene zaposlenih i uvođenja timskog rada u cilju kreiranja boljeg i izazovnijeg okruženja za zaposlene.

Finale je održano 14. avgusta, a tri najbolja tima su svoja rešenja izlagali ispred vodećih konsultanata i top menadžera vodećih kompanija „Loxon Solutions“, „PwC“, „Roland Berger“, „DHL Consulting“, „Philip Morris“, „Ringier Axel Springer“, ali i sa univerziteta Corvinus, iz Budimpešte.
studentifonabudimpesta