Почетна / Вести насловна страна / Студенти ФОН-а трећи на светском такмичењу у решавању студије случаја у Порту

Студенти ФОН-а трећи на светском такмичењу у решавању студије случаја у Порту

Студенти Case Study Club-a ФОН-а: Немања Јевтовић, Растко Дамњановић, Ђорђе Марјановић и Софија Јовановић под ментроством проф. др Иване Мијатовић и проф. др Весне Дамњановић освојили су треће место на светском такмичењу у решавању студије случаја FEP – U.Porto International Case Competition 2016 у Порту у Португалији. Светско такмичење одржало се у периоду од 16. до 21. октобра 2016. године. Учествовало је укупно 12 универзитета и 48 студената из целог света.

Студенти су решавали студију случаја 36 сати за компанију SONAEI Investment Management. Задатак студије случаја је био да се предложи како би компанија требало да инвестира 100 милиона еура у развој високих технологија за подршку малопродаји.

Стратегије студената Факултета организационих наука су се односиле на предлоге стратешког  инвестирања  у стартапе који развијају актуелне малопродајне технологије путем „investment sourcing“ модела уз сарадњу са независним инвестиционим фондовима, отварање иновативног стартап акцелератора у Југоисточној европи, као и продају експертизе и софтверских решења компаније у оквиру пакета интегрисаних Cloud технологија у малопродаји.

fontim

Наши студенти су победили у прелименарној рунди тимове из FIA Business School  из Бразила, IE Business School из Шпаније и Qweensland University of Technology из Аустралије. У финалу такмичења наступали су заједно са Thammasat Унивезитетом са Тајланда и Хонг Kонг Универзитетом. Победник такмичења био је тим са Thammasat Универзитета са Тајланда, друго место припало је Хонг Kонгу.  Поред њих на такмичењу су учествовали: McGill и Concordiа Универзитети из Kанаде, The University of Washington из Сједињених Америчких Држава, BI Norwegian Business School из Норвешке, American Univerzitet из Бејрута i Porto Univerzitet као домаћин такмичења.

Студенти ФОН-а похваљени су за одлично разумевање проблема, креативно решење, презентационе вештине, тимску повезаност чланова као и стратешки приступ разумевања тржишта Португала. Захваљујемо се проф. др Милији Сукновићу, декану ФОН-а и управи ФОН-а, проф. др Милану Мартићу, председнику Савета ФОН-а, проф. др Винки Филиповић на подршци, менторима: Славици Цицварић Kостић, Милану Окановићу, Kатарини Мирковић, Лазару Ђелићу, другим менторима и алумнију Case Study Club-а, партнерима, медијима и пријатељима на подршци и пружању практичних знања. Захваљујемо се Влади Републике Србије на финансијској подршци као и Привредној комори Србије. Захваљујемо се и Алберту Антунесу директору CaF из Лисабона за драгоцену помоћ у разумевању тржишта Португала.

Додатне информације можете видети на http://www.fep.up.pt/conferencias/icc2016/

porto