Почетна / Вести насловна страна / Обележен Дан Факултета организационих наука и отворен Истраживачко-развојни центар

Обележен Дан Факултета организационих наука и отворен Истраживачко-развојни центар

Данас је на Факултету организационих наука (ФОН) одржана Свечана академија поводом прославе Дана Факултета и обележавања 47 годинa од оснивања и 45 годинa од почетка наставе, као и отварање Истраживачко-развојног центра Факултета. Оснивање Истраживачко-развојног центра (ИРЦ) има за циљ креирање амбијента на Факултету за развој савремених практичних знања и вештина студената кроз едукацију и истраживачко-развојне пројекте креиране у сарадњи са партнерским организацијама. Активности ИРЦ-а биће усмерене и на развој предузетниче културе кроз стварање услова за подршку развоју студентских пословних идеја и покретање стартапа.

zox_1622 zox_1566

Отварању Истраживачко-развојног центра Факултета организационих наука и Свечаној академији присуствовали су представници министарстава, академске заједнице, представници партнерских институција Факултета из корпоративног сектора, као и представници студентских организација и најбољи студенти. Овом приликом декан Факултета организационих наука, проф. др Милија Сукновић, изјавио јe да je ФОН од оснивања имао чврсте везе са привредом, а овај центар представља унапређење те сарадње и пружање подршке развоју професионалних каријера студената кроз запошљавање и самозапошљавање.

zox_1697 zox_1649

На самом почетку проф. др Милан Мартић, председник Савета Факултета, позравио је присутне: „Даме и господо, поштоване колегинице и колеге, добродошли на Факултет организационих наука. Велика ми је част и велико задовољство да вас све поздравим у име Савета Факултета организационих наука и у своје лично име, а наравно наше драге госте поздраваљам у име свих студената, запослених и управе Факултета организационих наука. Хвала вам што сте и данас са нама да поделимо радост због још једне успешне године.“

zox_1754 zox_1721

zox_1841

Проф. др  Нада Ковачевић, проректор за студије и управљање квалитетом Универзитета у Београду поздравила је скуп. „Драге колегинице и колеге, драги гости, овом приликом желим да у име Универзитета у Београду честитам дан Факултета. Желим да вас поздравим и све вас који данас живите и радите на Факултету и ви који сте га стварали последњих 45 година. Желим да вас поздравим још једном и честитам у име нашег ректора, проф. др Владимира Бумбаширевића.“

zox_1777 zox_1783

Изуетна ми је част и задовољство да у име министра и у своје лично име честитам 45 година успшеног рада. Оно што је моја импресија да је ФОН, отварањем Истраживачко-развојног центра, заправо одредио неку своју путању развоја у годинама када је кроз наставне програме развијао и пратио трендове.“рекла је проф. др Весна Мандић, помоћник министра за развој и високо образовање. Она је у кратком обраћању поручила младим студентима да константно уче због себе јер је знање једина вредност коју им нико не може нико узети и да се свима онима који су им омогућили да стучу знање и да се развијају, одуже.

Поштоване колегинице и колеге, поштовани представници министарства просвете и технолошког развоја Универзитета у Београду, уважени директори јавних и приватних предузећа, поштовани представници медија, поштоване колегинице и колеге, драги и најдражи студенти добар дан и добродошли на Свечану академију поводом 47 година од оснивања и 45 година од почетка наставе Факултета организационих наука. Искористићу прилику да вас у наредних пар минута упознам са постигнутим резултатима током протекле школске године што се тиче ФОН-а.“ – рекао је декан Факултета организационих наука, проф. др Милија Сукновић. Професор Сукновић се у краткој презентацији осврнуо на највеће успехе постигнуте у претходној години.

zox_1834

Доц. др Александар Ђоковић, продекан за наставу на Факултету организационих наука, уручио је награде у виду лаптопова за шест најистакнутијих студената у протеклој години и честитао им на постигнутом успеху и резултатима.

zox_1849 zox_1732

Г-дин Бранислав Вујовић, председник New Frontier Group обратио се присутнима испред компанија партнера које су подржале формирање Истраживачко-развојног центра и изразио задовољство, јер као бивши студент ФОН-а може да допринесе развоју будућих генерација. Као члан Фондације „Проф. др Бранислав Лазаревић“ уручио је награду најбољем студенту студијског програма Информациони системи и технологије, Милошу Златковићу.

Хор „Полифон“, који чине запослени ФОН-а обележио је своју другу годину постојања и својим наступом увеличао је свечаност.

zox_1742

Значај оснивања Истраживачко-развојног центра Факултета препознале су неке од водећих компанија и организација у Србији. Спремност да кроз партнерство са Центром дају допринос развоју талената изразиле су, између осталих: AirSerbia, Algotech, Bambi, Coca-Cola Hellenic, Директорат цивилног ваздухопловства, DHL, Hewlett Packard Enterprise, Lenovo, Mercator-S, Microsoft Srbija, Saga New Frontier Group, SBB, Societe Generale Srbija, Telekom Srbija.