Почетна / Вести насловна страна / Дан Француске на Факултету организационих наука

Дан Француске на Факултету организационих наука

У четвртак, 8. децембра 2016. године Факултет организационих наука ће посетити Њ. Е. гђа Кристин Моро, амбасадорка Републике Француске у Србији. Том приликом биће одржан Дан Француске у циљу презентације дела академске, привредне и културне сарадње коју Република Француска реализује са Србијом.

Догађај ће почети у 12:00 часова предавањем Њ. Е. гђе Кристин Моро на тему: „Француска стратегија извоза иновативних технологија у Србију и на Балкан“. Након предавања, представници три француске компаније које послују у Србији: Schneider Electric, Societe Generale и Atos IT Solutions and Services, ће говорити о иновативним технологијама које примењују у свом пословању на глобалном тржишту и тржишту Србије, могућностима за професионално усавршавање студената кроз обављање стручне праксе и њиховом запошљавању након завршетка студија. Француски институт у Србији ће представити нови конкурс за добијање стипендије Владе Републике Француске за студирање у Француској. На догађају ће бити представљени и програми мобилности студената ФОН-а на Université Paris-Est Créteil Val de Marne из Париза.

Од 14:00 до 15:00 часова у холу Факултета, студенти ће имати прилику да се информишу, постављају питања и преузму промотивни материјал на штандовима Амбасаде Р. Француске, одн. Француског института у Србији, Француско-српске привредне коморе, Универзитета у Београду – Факултета организационих наука (Еразмус+), компанија Schneider Electric, Societe Generale и Atos IT Solutions and Services.

У организацији догађаја поред Амбасаде Р. Француске учествују Француско-српска привредна комора и Француски институт у Србији.

Радну агенду догађаја можете видети овде.

poster-dan-francuske