Početna / Vesti naslovna strana / Dan Francuske na Fakultetu organizacionih nauka

Dan Francuske na Fakultetu organizacionih nauka

U četvrtak, 8. decembra 2016. godine Fakultet organizacionih nauka će posetiti NJ. E. gđa Kristin Moro, ambasadorka Republike Francuske u Srbiji. Tom prilikom biće održan Dan Francuske u cilju prezentacije dela akademske, privredne i kulturne saradnje koju Republika Francuska realizuje sa Srbijom.

Događaj će početi u 12:00 časova predavanjem NJ. E. gđe Kristin Moro na temu: „Francuska strategija izvoza inovativnih tehnologija u Srbiju i na Balkan“. Nakon predavanja, predstavnici tri francuske kompanije koje posluju u Srbiji: Schneider Electric, Societe Generale i Atos IT Solutions and Services, će govoriti o inovativnim tehnologijama koje primenjuju u svom poslovanju na globalnom tržištu i tržištu Srbije, mogućnostima za profesionalno usavršavanje studenata kroz obavljanje stručne prakse i njihovom zapošljavanju nakon završetka studija. Francuski institut u Srbiji će predstaviti novi konkurs za dobijanje stipendije Vlade Republike Francuske za studiranje u Francuskoj. Na događaju će biti predstavljeni i programi mobilnosti studenata FON-a na Université Paris-Est Créteil Val de Marne iz Pariza.

Od 14:00 do 15:00 časova u holu Fakulteta, studenti će imati priliku da se informišu, postavljaju pitanja i preuzmu promotivni materijal na štandovima Ambasade R. Francuske, odn. Francuskog instituta u Srbiji, Francusko-srpske privredne komore, Univerziteta u Beogradu – Fakulteta organizacionih nauka (Erazmus+), kompanija Schneider Electric, Societe Generale i Atos IT Solutions and Services.

U organizaciji događaja pored Ambasade R. Francuske učestvuju Francusko-srpska privredna komora i Francuski institut u Srbiji.

Radnu agendu događaja možete videti ovde.

poster-dan-francuske