Почетна / Вести насловна страна / Потписан Споразум о сарадњи између МУП-а и ФОН-а

Потписан Споразум о сарадњи између МУП-а и ФОН-а

Данас је у просторијама Факултета потписан Споразум о сарадњи између Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Факултета организационих наука (ФОН) Универзитета у Београду. Потписници Споразума били су др Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова и проф. др Милија Сукновић, декан ФОН-а.

Министар Стефановић је изјавио: „Драго ми је да данас могу да будем овде и да са Деканом Факултета организационих наука потпишем Споразум о сарадњи који ће омогућити да Министарство унутрашњих послова са овом престижном високо-школском установом почне сарадњу у области реформе Министарства унутрашњих послова. Ми желимо партнера који може да сагледа наше потребе у пројектима који се везују за реформу дирекције полиције, који се везују за реформу људских ресурса, али и за све оне потребе које имамо и за саобраћај, реформу материјалних и техничких капацитета МУП-а може да да стручан савет, анализу, различиту врсту помоћи и предлога и да на такав начин унапреди наш рад. Ми ћемо се трудити да са људима који овде раде остваримо такву врсту сарадње која ће пружити помоћ и студентима овог Факултета, који ће моћи да обаве и праксу на пројектима који се тичу заједничке сарадње, али и да пружимо помоћ домаћим стручњацима да дају свој допринос развоју домаће памети који ће моћи да помогну да наши пројекти иду брже и који ће помоћи, наравно, да Министарство постане ефикасније. Хоћу да се захвалим Декану на овој прилици и надам се да ћемо у наредним годинама показати да је ова сарадња унапредила рад МУП-а и подигла наше стандарде“.

dsc_0131-2

„Такође делим задовољство због потписивања овог кровног Споразума са Министарством унутрашњих послова, захваљујем се министру и делегацији која је посетила Факултет организационих наука и напомињем да ми тренутно имамо преко 700 уговора потписаних са компанијама домаћим и страним, ресорним министарствима, односно локалним самоуправама. Лично мислим да је ово одличан пример потенцијалне добре сарадње и реализације у старту студентске праксе која је на сва три нивоа студија. Пре месец и по дана смо отворили Истраживачко-развојни центар на Факултету, управо за ову сврху, где ћемо са ментором из одговарајућег пословног система који долази са захтевом који треба да се реализује идентификовати проблем и на нивоу Савета Истраживачко–развојног центра ангажовати одговарајућег наставника или сарадника из области и оформити тим који ће радити на том пројекту. Поменути Истраживачко–развојни центар има 150 m2, преко 50 радних места и опремљен је савременим информационо–комуникационим технологијама које ће бити у основи база за реализацију таквог једног пројекта. Напомињем да је Факултет организационих наука у последње три године убедљиво први по уписној политици на Универзитету у Београду. Налазимо се практично на извору реке где је она најчистија, тако да можемо благовремено да селектујемо одговарајуће кандидате за реализацију послова. Уколико се покаже да послови иду добрим током, они се могу и комерцијализовати у Иновациони центар самог Факултета. Још једном се захваљујем господину Министру, свим члановима Министарства унутрашњих послова и надам се успешној сарадњи кроз конкретизацију, кроз уговоре које будемо потписивали у зависности од задатка до задатка, још једном хвала“ – рекао је декан ФОН-а, професор Сукновић.

dsc_0066-2

Састанку који је претходио потписивању, поред потписника присуствовали су Биљана Поповић Ивковић, државни секретар; Наташа Путник, в.д. помоћника министра и начелника Сектора за материјално-финансијске послове; Александра Стојановић, начелник Одељења за стратешко планирање са стране Министарства, а са стране ФОН-а проф. др Александар Марковић, продекан за организацију и финансије, проф. др Александар Ђоковић, продекан за наставу и проф. др Војислав Божанић.