Početna / Vesti naslovna strana / Potpisan Sporazum o saradnji između MUP-a i FON-a

Potpisan Sporazum o saradnji između MUP-a i FON-a

Danas je u prostorijama Fakulteta potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Fakulteta organizacionih nauka (FON) Univerziteta u Beogradu. Potpisnici Sporazuma bili su dr Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova i prof. dr Milija Suknović, dekan FON-a.

Ministar Stefanović je izjavio: „Drago mi je da danas mogu da budem ovde i da sa Dekanom Fakulteta organizacionih nauka potpišem Sporazum o saradnji koji će omogućiti da Ministarstvo unutrašnjih poslova sa ovom prestižnom visoko-školskom ustanovom počne saradnju u oblasti reforme Ministarstva unutrašnjih poslova. Mi želimo partnera koji može da sagleda naše potrebe u projektima koji se vezuju za reformu direkcije policije, koji se vezuju za reformu ljudskih resursa, ali i za sve one potrebe koje imamo i za saobraćaj, reformu materijalnih i tehničkih kapaciteta MUP-a može da da stručan savet, analizu, različitu vrstu pomoći i predloga i da na takav način unapredi naš rad. Mi ćemo se truditi da sa ljudima koji ovde rade ostvarimo takvu vrstu saradnje koja će pružiti pomoć i studentima ovog Fakulteta, koji će moći da obave i praksu na projektima koji se tiču zajedničke saradnje, ali i da pružimo pomoć domaćim stručnjacima da daju svoj doprinos razvoju domaće pameti koji će moći da pomognu da naši projekti idu brže i koji će pomoći, naravno, da Ministarstvo postane efikasnije. Hoću da se zahvalim Dekanu na ovoj prilici i nadam se da ćemo u narednim godinama pokazati da je ova saradnja unapredila rad MUP-a i podigla naše standarde“.

dsc_0131-2

„Takođe delim zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog krovnog Sporazuma sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, zahvaljujem se ministru i delegaciji koja je posetila Fakultet organizacionih nauka i napominjem da mi trenutno imamo preko 700 ugovora potpisanih sa kompanijama domaćim i stranim, resornim ministarstvima, odnosno lokalnim samoupravama. Lično mislim da je ovo odličan primer potencijalne dobre saradnje i realizacije u startu studentske prakse koja je na sva tri nivoa studija. Pre mesec i po dana smo otvorili Istraživačko-razvojni centar na Fakultetu, upravo za ovu svrhu, gde ćemo sa mentorom iz odgovarajućeg poslovnog sistema koji dolazi sa zahtevom koji treba da se realizuje identifikovati problem i na nivou Saveta Istraživačko–razvojnog centra angažovati odgovarajućeg nastavnika ili saradnika iz oblasti i oformiti tim koji će raditi na tom projektu. Pomenuti Istraživačko–razvojni centar ima 150 m2, preko 50 radnih mesta i opremljen je savremenim informaciono–komunikacionim tehnologijama koje će biti u osnovi baza za realizaciju takvog jednog projekta. Napominjem da je Fakultet organizacionih nauka u poslednje tri godine ubedljivo prvi po upisnoj politici na Univerzitetu u Beogradu. Nalazimo se praktično na izvoru reke gde je ona najčistija, tako da možemo blagovremeno da selektujemo odgovarajuće kandidate za realizaciju poslova. Ukoliko se pokaže da poslovi idu dobrim tokom, oni se mogu i komercijalizovati u Inovacioni centar samog Fakulteta. Još jednom se zahvaljujem gospodinu Ministru, svim članovima Ministarstva unutrašnjih poslova i nadam se uspešnoj saradnji kroz konkretizaciju, kroz ugovore koje budemo potpisivali u zavisnosti od zadatka do zadatka, još jednom hvala“ – rekao je dekan FON-a, profesor Suknović.

dsc_0066-2

Sastanku koji je prethodio potpisivanju, pored potpisnika prisustvovali su Biljana Popović Ivković, državni sekretar; Nataša Putnik, v.d. pomoćnika ministra i načelnika Sektora za materijalno-finansijske poslove; Aleksandra Stojanović, načelnik Odeljenja za strateško planiranje sa strane Ministarstva, a sa strane FON-a prof. dr Aleksandar Marković, prodekan za organizaciju i finansije, prof. dr Aleksandar Đoković, prodekan za nastavu i prof. dr Vojislav Božanić.