Почетна / Вести насловна страна / Студентима ФОН-а додељена престижна Светосавска награда за 2016. годину

Студентима ФОН-а додељена престижна Светосавска награда за 2016. годину

Студенти Case Study Club-a ФОН-а: Кристина Кнежевић, Немања Јевтовић, Ања Копривица и Андреа Московљевић постали су носиоци Светосавске награде за 2016. годину, једне од најпрестижнијих награда које додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, као признање за допринос квалитетном образовању и васпитању, унапређивању образовно-васпитне праксе и развоју научних достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији у 2016. години.

Свечана церемонија доделе признања одржана је 27.01.2016.год. у Влади Републике Србије, као и у Народном позоришту на свечаној Светосавској академији у присуству председника Републике Србије, патријарха, бројних министара, верских поглавара и представника дипломатског кора. Церемонији доделе Светосавске награде су присуствовали и: проф. др Милан Мартић, председник Савета Факултета организационих наука, проф. др Милија Сукновић, декан Факултета организационих наука, проф. др Винка Филиповић и проф. др Весна Дамњановић.

fotografija-01-dodela-svetosavske-nagrade

Студенти Факултета организационих наука су ову престижну награду добили као признање за постигнуте резултате на светском такмичењу у решавању пословне студије случаја на којем су у протеклој години остварили изванредaн резултат: Прво место на светском такмичењу McGill Management International Case Competition у Монтреалу где су победили 11 најбољих пословних школа под менторством проф. др Весне Дамњановић.

Такође, ови студенти бележе и изузетне резултате на пољу основних студија, уз високу просечну оцену, и биће део организационог тима петог по реду светског такмичења у решавању пословне студије случаја Belgrade Business International Case Competition 2017, које представља једно од највећих светских такмичења у решавању пословне студије случаја у Југоисточној Европи.

fotografija-02-dodela-svetosavske-nagrade

Светосавске награде добило је 27 појединаца и институција који су се својим залагањем и оствареним резултатима истакли у области образовања и васпитања. На Јавни позив за доделу Светосавске награде за 2016. годину у року је пријављено укупно 189 предлога. Комисија за избор кандидата је размотрила све предлоге и препоруке и на основу утврђених критеријума изабрала 27 добитника из укупно 17 категорија међу којима су и 4 студента Факултета организационих наука.

Честитамо драгим колегама и захваљујемо им се на свему што су учинили за Факултет организационих наука и Универзитет у Београду! Желимо им пуно среће у будућности!

Додатне информације можете видети на: http://www.mpn.gov.rs