Početna / Vesti naslovna strana / Studentima FON-a dodeljena prestižna Svetosavska nagrada za 2016. godinu

Studentima FON-a dodeljena prestižna Svetosavska nagrada za 2016. godinu

Studenti Case Study Club-a FON-a: Kristina Knežević, Nemanja Jevtović, Anja Koprivica i Andrea Moskovljević postali su nosioci Svetosavske nagrade za 2016. godinu, jedne od najprestižnijih nagrada koje dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao priznanje za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji u 2016. godini.

Svečana ceremonija dodele priznanja održana je 27.01.2016.god. u Vladi Republike Srbije, kao i u Narodnom pozorištu na svečanoj Svetosavskoj akademiji u prisustvu predsednika Republike Srbije, patrijarha, brojnih ministara, verskih poglavara i predstavnika diplomatskog kora. Ceremoniji dodele Svetosavske nagrade su prisustvovali i: prof. dr Milan Martić, predsednik Saveta Fakulteta organizacionih nauka, prof. dr Milija Suknović, dekan Fakulteta organizacionih nauka, prof. dr Vinka Filipović i prof. dr Vesna Damnjanović.

fotografija-01-dodela-svetosavske-nagrade

Studenti Fakulteta organizacionih nauka su ovu prestižnu nagradu dobili kao priznanje za postignute rezultate na svetskom takmičenju u rešavanju poslovne studije slučaja na kojem su u protekloj godini ostvarili izvanredan rezultat: Prvo mesto na svetskom takmičenju McGill Management International Case Competition u Montrealu gde su pobedili 11 najboljih poslovnih škola pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović.

Takođe, ovi studenti beleže i izuzetne rezultate na polju osnovnih studija, uz visoku prosečnu ocenu, i biće deo organizacionog tima petog po redu svetskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja Belgrade Business International Case Competition 2017, koje predstavlja jedno od najvećih svetskih takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja u Jugoistočnoj Evropi.

fotografija-02-dodela-svetosavske-nagrade

Svetosavske nagrade dobilo je 27 pojedinaca i institucija koji su se svojim zalaganjem i ostvarenim rezultatima istakli u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Na Javni poziv za dodelu Svetosavske nagrade za 2016. godinu u roku je prijavljeno ukupno 189 predloga. Komisija za izbor kandidata je razmotrila sve predloge i preporuke i na osnovu utvrđenih kriterijuma izabrala 27 dobitnika iz ukupno 17 kategorija među kojima su i 4 studenta Fakulteta organizacionih nauka.

Čestitamo dragim kolegama i zahvaljujemo im se na svemu što su učinili za Fakultet organizacionih nauka i Univerzitet u Beogradu! Želimo im puno sreće u budućnosti!

Dodatne informacije možete videti na: http://www.mpn.gov.rs