Почетна / Вести насловна страна / Почетак реализације споразума Министарства просвете, науке и технолошког развоја са Факултетом организационих наука

Почетак реализације споразума Министарства просвете, науке и технолошког развоја са Факултетом организационих наука

На основу Споразума о сарадњи склопљеним између Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Факултет организационих наука Универзитета у Београду одржан је први заједнички састанак представника Министарства и Факултета 9. фебруара 2017. године, у просторијама Факултета. Заједничка сарадња подразумева ангажовање запослених у Министарству са једне стране, и наставника, сарадника и студената Факултета с друге, на реализацији изабраних тема везаних за развој информационог система и посебних софтверских апликација за потребе министарства, као и подршку реализацији студентске праксе на факултету.
20170209_120544

На почетку састанка, в.д. помоћница министра за развој и високо образовање проф. др Весна Мандић, је изразила задовољство почетком реализације Споразума који ће омогућити ангажовање студената на развојним активностима које Министарство планира у наредном периоду. Декан ФОН-а, проф. др Милија Сукновић и продекан за научно-истраживачки рад, проф. др Марко Петровић су подржали реализацију предложених тема и ангажовање наставника и сарадника као ментора Факултета на њиховој реализацији и помоћи студентским тимовима.

Изабране теме у којима ће бити ангажовани студентски тимови већ у току марта месеца, у оквиру студентске праксе, коју ФОН успешно реализује дуги низ година, обухватају: анализу и предлоге побољшања софтвера за подршку активностима ЕНИК НАРИК центра; израду апликације за аутоматизовану припрему решења за трансфер новчаних средстава: израду помоћних обавештења у аудио, видео и текстуалном облику у новој апликацији за регистар истраживача и наставника у Доситеју; израду апликације за прикупљање и унос података у базу Националног оквира квалификација; израду апликације за прорачун коефицијената као основе за припрему плата запослених у високом образовању; као и анализу и предлог решења за интернет презентацију Министарства.

20170209_120530

За све договорене теме именовано је 9 ментора од стране Министарства и 9 ментора од стране Факултета, који ће учествовати у детаљној разради тема, припреми огласа за студенте, избору студентских тимова и даљој помоћи и праћењу у реализацији тема.