Početna / Vesti naslovna strana / Početak realizacije sporazuma Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa Fakultetom organizacionih nauka

Početak realizacije sporazuma Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa Fakultetom organizacionih nauka

Na osnovu Sporazuma o saradnji sklopljenim između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu održan je prvi zajednički sastanak predstavnika Ministarstva i Fakulteta 9. februara 2017. godine, u prostorijama Fakulteta. Zajednička saradnja podrazumeva angažovanje zaposlenih u Ministarstvu sa jedne strane, i nastavnika, saradnika i studenata Fakulteta s druge, na realizaciji izabranih tema vezanih za razvoj informacionog sistema i posebnih softverskih aplikacija za potrebe ministarstva, kao i podršku realizaciji studentske prakse na fakultetu.
20170209_120544

Na početku sastanka, v.d. pomoćnica ministra za razvoj i visoko obrazovanje prof. dr Vesna Mandić, je izrazila zadovoljstvo početkom realizacije Sporazuma koji će omogućiti angažovanje studenata na razvojnim aktivnostima koje Ministarstvo planira u narednom periodu. Dekan FON-a, prof. dr Milija Suknović i prodekan za naučno-istraživački rad, prof. dr Marko Petrović su podržali realizaciju predloženih tema i angažovanje nastavnika i saradnika kao mentora Fakulteta na njihovoj realizaciji i pomoći studentskim timovima.

Izabrane teme u kojima će biti angažovani studentski timovi već u toku marta meseca, u okviru studentske prakse, koju FON uspešno realizuje dugi niz godina, obuhvataju: analizu i predloge poboljšanja softvera za podršku aktivnostima ENIK NARIK centra; izradu aplikacije za automatizovanu pripremu rešenja za transfer novčanih sredstava: izradu pomoćnih obaveštenja u audio, video i tekstualnom obliku u novoj aplikaciji za registar istraživača i nastavnika u Dositeju; izradu aplikacije za prikupljanje i unos podataka u bazu Nacionalnog okvira kvalifikacija; izradu aplikacije za proračun koeficijenata kao osnove za pripremu plata zaposlenih u visokom obrazovanju; kao i analizu i predlog rešenja za internet prezentaciju Ministarstva.

20170209_120530

Za sve dogovorene teme imenovano je 9 mentora od strane Ministarstva i 9 mentora od strane Fakulteta, koji će učestvovati u detaljnoj razradi tema, pripremi oglasa za studente, izboru studentskih timova i daljoj pomoći i praćenju u realizaciji tema.