Почетна / Вести насловна страна / Студенти ФОН-а освојили прво место на европском такмичењу T.I.M.E.S. у Бриселу

Студенти ФОН-а освојили прво место на европском такмичењу T.I.M.E.S. у Бриселу

Студенти Факултета организационих наука и чланови студентске организације ESTIEM LG Belgrade: Илија Ђукић, Марија Младеновић, Ивона Пајчин и Маја Остојић освојили су прво место у полуфиналу европског такмичења у решавању студије случаја T.I.M.E.S. Такмичење је одржано у Бриселу. Освајањем првог места студенти су се пласирали у финале које ће бити одржано у Мадриду где ће се такмичити најбољих 6 тимова из целе Европе.

Такмичење се одржава традиционално сваке године под покровитељством европске студентске организације ESTIEM. Циљ такмичења је проналажење најбољих студената индустријског инжењерства и менаџмента у Европи.

На такмичењу учествује преко 350 тимова из Европе који се такмиче на локалним квалификацијама за пласирање у полуфинале. На полуфиналу у Бриселу компаније Alten и Solvаy су задале две студије случаја. За решавање студенти су имали на располагању три сата без коришћења интернета. Студенти ФОН-а су победили и пласирали се међу најбољих 6 тимова из целе Европе који ће се у Мадриду такмичити за престижну награду IEM студената године.

Значајан допринос овом резултату дали су и професори и асистенти факултета: Милош Милосављевић, Бранка Новчић и Ема Нешковић, као и бивша учесница такмичења, Андријана Жикић.

Честитамо победничком тиму на сјајном резултату и желимо им много среће у предстојећем финалу!