Početna / Vesti naslovna strana / Studenti FON-a osvojili prvo mesto na evropskom takmičenju T.I.M.E.S. u Briselu

Studenti FON-a osvojili prvo mesto na evropskom takmičenju T.I.M.E.S. u Briselu

Studenti Fakulteta organizacionih nauka i članovi studentske organizacije ESTIEM LG Belgrade: Ilija Đukić, Marija Mladenović, Ivona Pajčin i Maja Ostojić osvojili su prvo mesto u polufinalu evropskog takmičenja u rešavanju studije slučaja T.I.M.E.S. Takmičenje je održano u Briselu. Osvajanjem prvog mesta studenti su se plasirali u finale koje će biti održano u Madridu gde će se takmičiti najboljih 6 timova iz cele Evrope.

Takmičenje se održava tradicionalno svake godine pod pokroviteljstvom evropske studentske organizacije ESTIEM. Cilj takmičenja je pronalaženje najboljih studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta u Evropi.

Na takmičenju učestvuje preko 350 timova iz Evrope koji se takmiče na lokalnim kvalifikacijama za plasiranje u polufinale. Na polufinalu u Briselu kompanije Alten i Solvay su zadale dve studije slučaja. Za rešavanje studenti su imali na raspolaganju tri sata bez korišćenja interneta. Studenti FON-a su pobedili i plasirali se među najboljih 6 timova iz cele Evrope koji će se u Madridu takmičiti za prestižnu nagradu IEM studenata godine.

Značajan doprinos ovom rezultatu dali su i profesori i asistenti fakulteta: Miloš Milosavljević, Branka Novčić i Ema Nešković, kao i bivša učesnica takmičenja, Andrijana Žikić.

Čestitamo pobedničkom timu na sjajnom rezultatu i želimo im mnogo sreće u predstojećem finalu!