Почетна / Вести насловна страна / Студенти Кејс Стади Клуба ФОН-а четврти на светском такмичењу у Монтреалу

Студенти Кејс Стади Клуба ФОН-а четврти на светском такмичењу у Монтреалу

Студенти Кејс Стади Клуб-а Факултета организационих наука: Бранислав Бандић, Никола Миљановић, Софија Јовановић и Кристина Ракуљ под менторством проф. др Весне Дамњановић освојили су 4 место на светском такмичењу у  решавању студије случаја од 11 до 18. марта 2017.године у Монтреалу, Канада.

Студенти су решавали студију случаја невладине организације One Acre Fund која послује на тржишту Африке. Студенти су предложили три стратегије од којих се прва односила на побољшање услуга едукације у оквиру невладине организације и јачању бренда ка пољопривредницима, друга се односила на маркетинг стратегију уласка на тржиште Индије, док је трећа стратегија приказивала могућност финансирања постојећих пољопривредника за будуће пројекте. На такмичењу је победио тим из Мелбурна, друго место припало је тиму из Хонг Конга, док је треће место освојио тим са Тајланда. Студенти ФОН-а били су бољи од: Berkeley Универзитета, Texas Универзитета и George Town Универзитета из Сједињених Америчких Држава, McGill  Carleton Универзитета из Канаде, Ritsumeikan Asia Pacific University из Јапана, Cornivus Универзитета из Мађарске и Међународног тима у коме је наступао и студент ФОН-а: Марко Трифковић.

Током боравка у Монтреалу студенти ФОН-а имали су прилику да се састану са амбасадором Србије у Канади екселенцијом господином Папазоглу Михаилом у Српској Православној Цркви Света Тројица. Разговарали су о могућности даљег развоја младих талената и бољем повезивању академске мреже  између Србије и Канаде. Амбасадор је био одушевљен чињеницом да три универзитета долазе на светско такмичење у решавању студије случаја BBICC 2017 у Београд на ФОН од 3 до 8. априла 2017. године: Concordia Univezitet из Минтреала, Carelton Univerzitet из Отаве  Simon Fraser Univerzitet из Ванкувера.

slikasaambasadorom

Захваљујемо се руководству ФОН-а, а посебно проф. др Милију Сукновићу, декану, проф. др Милану Мартићу, председнику Савета на подршци. Такође се захваљујемо Влади Републике Србије и Привредној комори Србије за финансијску подршку за ово такмичење. Поред тога захваљујемо се Зорици Јеремић са McGill Univerziteta која је организовала сусрете са стручњацима из праксе из дијаспоре из Србије и помогла да се боље разумеју пословни људи у Канади. Честитамо колегама на оствареном резултату!