Почетна / Вести насловна страна / Два прва места на ФОН Хакатону!

Два прва места на ФОН Хакатону!

Званично је завршен четврти по реду пројекат студентске организације ФОНИС – “ФОН Хакатон”. Жири на челу са Викторијом Боклаг, директорком компаније SBB имао je тежак задатак. Поред шест тимова који су се пласирали у финале одлучено је да два тима заслужују прво место, док је једном тиму припало треће место.

Победнички тимови су Zero Molecule са Факултета организације и информатике из Вараждина и Code Generators са Факултета организационих наука (ФОН), којима је припао ваучер у вредности од по 120.000 рсд. Треће место припало је тиму Ave Masa кога чине студенти ФОН-а, Факултета техничких наука из Новог Сада и Сингидунума и ваучер од 40.000 рсд. Победници ФОН Хакатона иду директно у финале пројекта компаније SBB „Живи своју идеју“ које ће се одржати ове године у јуну.

Тимови програмера који су учествовали у Хакатону имали су 24 сата да развију апликације које треба да пронађу примену у области еколошке одрживости, у коју SBB континуирано улаже.

Други део такмичења, који је први пут организован односио се на Tech Challenge, а учесници подељени у 8 тимова, имали су задатак да предложе технолошке иновације које могу да допринесу развоју нове SBB видео платформе. Првопласирани тим Clover је добио ваучер у вредности од 25.000 рсд. Друго место освојио је тим United коме је додељен ваучер од 20.000 рсд, док је трећем тиму Golden уручен ваучер у вредности 15.000 рсд. Такмичари прва три тима Tech Challenge-а су студенти ФОН-а. Награду за најиновативније решење добио је BDL тим у вредности од 10.000 рсд. BDL тим састављен је од студената ФОН-а, Алфа БК универзитета и Факултета информационих технологија.

Четврти по реду „ФОН Хакатон“ обележио је почетак партнерства компаније SBB и Истраживачко-развојног центра Факултета организационих наука, основаног са циљем развоја савремених и практичних знања и вештина студената, али и предузетничке културе, кроз сарадњу са привредом. Овогодишњи ФОН Хакатон наишао је на велики одзив студената. Чак 96 студената учествовало је у Хакатону, док је на Tech Challenge-у, новом делу пројекта, 56 студената исказало своју креативност и знање стечено током студија.

Спонзори који су подржали пројекат су: Coca-Cola Hellenic, Štark и Grand kafa.