Почетна / Вести насловна страна / Отворено светско такмичење у решавању пословне студије случаја Belgrade Business International Case Competition 2017

Отворено светско такмичење у решавању пословне студије случаја Belgrade Business International Case Competition 2017

Данас је на Факултету организационих наука (ФОН) свечано отворено светско такмичење у решавању пословних студија случаја, Belgrade Business International Case Competition 2017 (BBICC).

Свечаном отварању присуствовали су министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије, Ана Брнабић; министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије г. Младен Шарчевић; помоћница министра за развој и високо образовање, проф. др Весна Мандић; проректор за међународну сарадњу Универзитета у Београду, проф. др Иванка Поповић; г. Жељко Сертић, директор развојне агенције Србије; директорка сектора за едукацију у Привредној комори Србије, госпођа Мирјана Ковачевић и специјални саветници премијера Владе Републике Србије, г. Данило Цицмил, г. Ненад Бјелогрлић и гђа Александра Смиљанић Вујовић; председник Савета Факултета организационих наука, проф. др Милан Мартић; декан Факултета организационих наука проф. др Милија Сукновић, као и 64 студента из целог света, њихови универзитетски професори, представници академске заједнице и водећих компанија из Србије, партнери и пријатељи BBICC-а. Овом свечаном догађају, претходио је коктел добродошлице који је организован у хотелу Радисон Блу, на којем су присуствовали амбасадори и представници амбасаде из Америке, Аустраилије, Данске, Канаде и Португала.

art_0549

Директорка такмичења проф. др Весна Дамњановић и председница такмичења Андреа Московљевић пожелеле су добродошлицу учесницима и захвалиле се свима који су препознали значај BBICC такмичења које даје подршку развоју идеја најталентованијих студената.

На самом почетку присутнима се обратила проф. др Иванка Поповић, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Београду и изразила велику част што подржавају BBICC такмичење од самог почетка.

Председница такмичења, Андреа Московљевић поделила је са присутнима шта за њу представљају стубови на којима светско такмичење BBICC почива.

Проф. др Весна Дамњановић се за тренутак вратила 10 година уназад осврнувши се на зачетке и препреке са којима се суочавала покушавајући да студентима ФОН-а пружи прилику да се такмиче раме уз раме са најбољим светским бизнис школама и универзитетима.

Министар просвете, науке и технолошког развоја г. Младен Шарчевић изјавио је: „Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће и убудуће на сваки начин подржавати догађаје овог типа и сматрам да су сва ваша достигнућа јако добар путоказ, а да су наша врата отворена за све ваше потребе.”

Ана Брнабић, министарка државне управе и локалне самоуправе се у име Владе Републике Србије захвалила организационом тиму BBICC такмичења и свим учесницима на промовисању Србије у најбољем могућем светлу и честитала је на успеху што се BBICC одржава пету годину заредом и што је несумњиво једино међународно такмичење у решавању пословних студија случаја у региону.

Тим студената са ФОН-а ће се и ове године наћи у двострукој улози – као домаћини и као такмичари. Поред њих ће на такмичењу учествоватии 15 тимова студената са престижних светских универзитета из 12 различитих земаља.

Свих 16 тимова ће се у оквиру BBICC-а суочити са два реална пословна изазова. Своје идеје и решења, као и стратешко размишљање и презентационе вештине, тимови састављени од четворо студената ће представити пред уваженим и компетентним жиријем. Завршница такмичења ће се одржати у суботу, 8. априла,  где ће жири одредити три најбоља решења.

art_0512

Могућност за реализацију престижног светског такмичења, ФОН је добио на основу успешно организованог и реализованог прошлогодишњег BBICC 2016, као и на основу резултата које су његови студенти постигли на другим светским такмичењима у решавању пословних студија случаја.

Више информација о самом догађају можете погледати на страници bbicc.org