Почетна / Вести насловна страна / Студенти ФОН-а освојили прва три места на такмичењу Project Management Championship 2017

Студенти ФОН-а освојили прва три места на такмичењу Project Management Championship 2017

Завршено треће по реду студентско национално такмичење у управљању пројектима – Project Management Championship 2017. Студенти Факултета организационих наука, Ања Спасојевић, Милош Милосављевић, Велизар Стефановић и Немања Јевтић, освојили су прво место на националном такмичењу у управљању пројектима “Project Management Championship Serbia 2017”.

Друго место су освојиле студенткиње Кристина Попов, Тијана Абрамовић, Јована Димитријевић и Барбара Цвјетан, док су треће место заузели Милош Новитовић, Катарина Гарић, Урош Гордић и Кристина Јоровић.

Финале националног такмичења у управљању пројектима, одржано је 14. маја 2017. године у просторијама Истраживачко-развојног центра Факултета организационих наука.У финалу је учествовало укупно шест тимова са три факултета: Грађевинског факултета, Универзитета у Београду, Факултета за пројектни и иновациони менаџмент, као и са Факултета организационих наука. Тимови су своја знања и вештине из управљања пројектима приказали у планирању и извршењу реалног пројекта.

Финалу је претходила квалификациона рунда, у којој је 11 тимова, са четири факултета,  решавало online тест,  који је задала Светска асоцијација за управљање пројектима (IPMA). Студенти су на тесту имали 100 питања, на која су морали да одговоре за 100 минута.

Победници овогодишњег такмичења ће представљати Србију на трећем интернационалном такмичењу из управљања пројектима (International Project Management Championship 2017), које ће бити одржано од  9. до 11. јуна 2017. године на Брионима, Хрватска.

Спонзори овогодишњег такмичења у управљању пројектима су Факултет организационих наука и Концерн Бамби a.д., који су својим бројним резултатима, признањима и наградама потврдили свој углед, нарочито у погледу одговорности према друштву и окренутости ка пружању подршке младим људима и њиховом развоју.