Почетна / Вести насловна страна / Студенти ФОН-а трећи на међународном такмичењу у решавању студије случаја у Будимпешти

Студенти ФОН-а трећи на међународном такмичењу у решавању студије случаја у Будимпешти

Студенти Case Study Club-а ФОН-а: Немања Личинић, Ана Јаћимовић, Немања Бошковић и Тамара Митић под ментроством проф. др Весне Дамњановић и Иване Илић освојили су треће место на међународном такмичењу у решавању студије случаја Solvers Cup 2017 у Будимпешти у Мађарској. Међународно такмичење одржало се у периоду од 14. до 18. септембра 2017. године. Учествовало је укупно 12 универзитета и 48 студената са три континента.

Студенти су решавали студију случаја 32  сата за компанију NNG, која је лидер у системима за навигацију. Задатак студије случаја односио се на  будуће стратегије раста компаније.

Наши студенти су победили у прелименарној рунди тимове: London School of Economics and Politics из Велике Британије, Међуанродни тим и American University of Beirut из Либана. У финалу такмичења наступали су заједно са Corvinas Univerzitetom из Мађарске и Cologne Univerzitetom из Немачке. Победник такмичења био је тим Cologne Univerziteta из Немачке, друго место припало је домаћинима Corvinas Универзитету.  Поред њих на такмичењу су учествовали: Imperial College London из Велике Британије, St. Gallen Univerzitet из Швајцарске, Calgary Univerzitet из Kанаде, Babes Bolyai Univerzitet из Румуније, Charles Univerzitet из Чешке Републике и Innsbruck Univerzitet из Аустрије.

budimpesta

Студенти ФОН-а похваљени су за одлично разумевање проблема, предлог иновативних решења, тимску повезаност чланова, припрему за одговоре на питања жирија као и стратешки приступ разумевања индустрије. Захваљујемо се проф. др Милији Сукновићу, декану и руководству ФОН-а и управи ФОН-а, проф.др Милану Мартићу, председнику Савета ФОН-а, менторима, алумнију Case Study Club-а, партнерима, медијима и пријатељима на подршци и пружању практичних знања. Захваљујемо се ФОН-у, компанији Philip Morris International на финансијској подршци као и Влади Републике Србије. Захваљујемо се и Јелени и Зорану Прици, Владимиру Васићу за помоћ око разумевања индустрије.

Додатне информације можете видети на http://www.solverscup.com