Početna / Vesti naslovna strana / Studenti FON-a treći na međunarodnom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Budimpešti

Studenti FON-a treći na međunarodnom takmičenju u rešavanju studije slučaja u Budimpešti

Studenti Case Study Club-a FON-a: Nemanja Ličinić, Ana Jaćimović, Nemanja Bošković i Tamara Mitić pod mentrostvom prof. dr Vesne Damnjanović i Ivane Ilić osvojili su treće mesto na međunarodnom takmičenju u rešavanju studije slučaja Solvers Cup 2017 u Budimpešti u Mađarskoj. Međunarodno takmičenje održalo se u periodu od 14. do 18. septembra 2017. godine. Učestvovalo je ukupno 12 univerziteta i 48 studenata sa tri kontinenta.

Studenti su rešavali studiju slučaja 32  sata za kompaniju NNG, koja je lider u sistemima za navigaciju. Zadatak studije slučaja odnosio se na  buduće strategije rasta kompanije.

Naši studenti su pobedili u prelimenarnoj rundi timove: London School of Economics and Politics iz Velike Britanije, Međuanrodni tim i American University of Beirut iz Libana. U finalu takmičenja nastupali su zajedno sa Corvinas Univerzitetom iz Mađarske i Cologne Univerzitetom iz Nemačke. Pobednik takmičenja bio je tim Cologne Univerziteta iz Nemačke, drugo mesto pripalo je domaćinima Corvinas Univerzitetu.  Pored njih na takmičenju su učestvovali: Imperial College London iz Velike Britanije, St. Gallen Univerzitet iz Švajcarske, Calgary Univerzitet iz Kanade, Babes Bolyai Univerzitet iz Rumunije, Charles Univerzitet iz Češke Republike i Innsbruck Univerzitet iz Austrije.

budimpesta

Studenti FON-a pohvaljeni su za odlično razumevanje problema, predlog inovativnih rešenja, timsku povezanost članova, pripremu za odgovore na pitanja žirija kao i strateški pristup razumevanja industrije. Zahvaljujemo se prof. dr Miliji Suknoviću, dekanu i rukovodstvu FON-a i upravi FON-a, prof.dr Milanu Martiću, predsedniku Saveta FON-a, mentorima, alumniju Case Study Club-a, partnerima, medijima i prijateljima na podršci i pružanju praktičnih znanja. Zahvaljujemo se FON-u, kompaniji Philip Morris International na finansijskoj podršci kao i Vladi Republike Srbije. Zahvaljujemo se i Jeleni i Zoranu Prici, Vladimiru Vasiću za pomoć oko razumevanja industrije.

Dodatne informacije možete videti na http://www.solverscup.com