Почетна / Вести насловна страна / Посета партнерском Универзитету у Риму

Посета партнерском Универзитету у Риму

Делегација Факултета организационих наука посетила је Universita degli Studi Guglielmo Marconi из Рима, у оквиру реализације пројектних активности Erasmus+ пројекта Financial management, Accounting and Controlling curricula development for capacity building of public administartionFINAC. Ова студијска посета, иначе друга по реду на пројекту, реализована је у периоду од 27. до 30. септембра 2017. године.

Након уводне речи координатора пројекта проф. др Слађане Бенковић, лидера пројекта, учесницима су се обратили руководилац R&D одељења, Arturo Lavalle, проректор Универзитета професор Giovanni Briganti i декан Бизнис школе Rainer Masera, а презентације на тему студија на даљину и примене симулација у образовању одржали су професори Paolo Francecone и Michele Petrocelli. Другог дана посете, презентације су имали представница Владе Италије и сениор менаџер из Одељења рачуноводства, Aliene Penisi, као и Francesco Tufarelli, сениор менаџер у Савету министара Италије.

Задовољство досадашњим учинком на пројекту је велико, а у плану је наставак активности и студијских посета у циљу преношења најбољих искустава учесника из региона.

Главни циљ FINAC пројекта је допринос високом образовању кроз развој нових мастер програма у Србији и Албанији у области буџетирања, финансијског менаџмента, рачуноводства и контроле у јавној управи. Активности су подељене на седам радних пакета, а више о пројекту можете сазнати на следећем линку: http://www.finac.org.rs/site/index