Početna / Vesti naslovna strana / Poseta partnerskom Univerzitetu u Rimu

Poseta partnerskom Univerzitetu u Rimu

Delegacija Fakulteta organizacionih nauka posetila je Universita degli Studi Guglielmo Marconi iz Rima, u okviru realizacije projektnih aktivnosti Erasmus+ projekta Financial management, Accounting and Controlling curricula development for capacity building of public administartionFINAC. Ova studijska poseta, inače druga po redu na projektu, realizovana je u periodu od 27. do 30. septembra 2017. godine.

Nakon uvodne reči koordinatora projekta prof. dr Slađane Benković, lidera projekta, učesnicima su se obratili rukovodilac R&D odeljenja, Arturo Lavalle, prorektor Univerziteta profesor Giovanni Briganti i dekan Biznis škole Rainer Masera, a prezentacije na temu studija na daljinu i primene simulacija u obrazovanju održali su profesori Paolo Francecone i Michele Petrocelli. Drugog dana posete, prezentacije su imali predstavnica Vlade Italije i senior menadžer iz Odeljenja računovodstva, Aliene Penisi, kao i Francesco Tufarelli, senior menadžer u Savetu ministara Italije.

Zadovoljstvo dosadašnjim učinkom na projektu je veliko, a u planu je nastavak aktivnosti i studijskih poseta u cilju prenošenja najboljih iskustava učesnika iz regiona.

Glavni cilj FINAC projekta je doprinos visokom obrazovanju kroz razvoj novih master programa u Srbiji i Albaniji u oblasti budžetiranja, finansijskog menadžmenta, računovodstva i kontrole u javnoj upravi. Aktivnosti su podeljene na sedam radnih paketa, a više o projektu možete saznati na sledećem linku: http://www.finac.org.rs/site/index