Почетна / Вести насловна страна / Потписан је Уговор за изградњу нове зграде ФОН-а

Потписан је Уговор за изградњу нове зграде ФОН-а

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је данас потписивању уговора за изградњу нове зграде Факултета организационих наука Универзитета у Београду.

Уговор о реализацији и финансирању пројекта изградње нове зграде ФОН-а потписали су министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, директор Kанцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић и декан Факултета организационих наука Милија Сукновић.

7

Уговором је предвиђена изградња нове зграде површине 7619 m2 што ће омогућити упис 750 нових студената, што је део активности Владе Србије на унапређењу научног и иновационог екосистема Србије. Држава је за изградњу издвојила пет милиона евра из кредита Европске инвестиционе банке, а према уговору планирано је да ФОН уложи 60 милиона динара из сопствених средстава за опремање зграде.

Потписивању уговора присуствовала је и шефица Регионалног представништва Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за Западни Балкан Дубравка Негре.

Након потписивања уговора, присутни су обишли адаптиране просторије Факултета 1100 m2, за чију адаптацију и реконструкцију је Влада Србије издвојила 35 милиона.

5