Почетна / Вести насловна страна / Професорки др Весни Дамњановић са ФОН-а додељена престижна Светосавска награда за 2017. годину

Професорки др Весни Дамњановић са ФОН-а додељена престижна Светосавска награда за 2017. годину

У суботу, 27.01.2018. године ванредни професор ФОН-а, др Весна Дамњановић постала је носилац Светосавске награде за 2017. годину, једне од најпрестижнијих награда које додељује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, као признање за допринос квалитетном образовању и васпитању, унапређивању образовно-васпитне праксе и развоју научних достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији у 2017. години.

Током претходних 15 година др Весна Дамњановић се бави припремом талентованих студената за национална, регионална и светска такмичења у решавању пословних проблема. Покретач и организатор великог међународног такмичења у решавању студије случаја Belgrade Business International Case Competition које је рангирано у водећих 12 у целом свету. Поред тога поседује вишегодишње искуство у менторисању победничкох тимова студената ФОН-а на светским такмичењима. Светосавска награда је додељена за остварене резултате у академском раду са студентима и промоцији нових интерактивних метода учења.

Свечана церемонија доделе признања одржана јеу суботу, 27.01.2017. године, у Влади Републике Србије, као и у Народном позоришту на свечаној Светосавској академији бројних министара, верских поглавара и представника дипломатског кора. Церемонији доделе Светосавске награде присустовала су др Весна Дамњановић и Александра Дрецун, председник Харвард клуба за Србију која је Весну номиновала за ову престижну награду.

Светосавске награде добило је 23 појединаца и институција који су се својим залагањем и оствареним резултатима истакли у области образовања и васпитања. Честитамо драгој колегиници и захваљујемо јој се на свему што је учинила за Факултет организационих наука и Универзитет у Београду! Желимо јој пуно среће у будућем раду са студентима!

Додатне информације можете видети на: http://www.mpn.gov.rs