Početna / Vesti naslovna strana / Međunarodni info dan 2018

Međunarodni info dan 2018

U sredu, 28. marta 2018. godine Fakultet organizacionih nauka organizuje sedmi po redu Međunarodni info dan. Cilj događaja je informisanje studenata osnovnih, master i doktorskih studija, nastavnika, saradnika i nenastavnog osoblja o postojećim programima razmene, mogućnostima finsniranja mobilnosti, nastavka studija, obavljanja prakse, usavršavanja ili istraživačkog boravka u inostranstvu.

Tokom celokupnog trajanja programa, od 11:00 do 15:00 časova, učesnici će predstavljati svoje institucije na info štandovima u holu Fakulteta na kojima će zainteresovani moći direktno da se informišu o programima koje nude. Paralelno sa štandovima, od 11:00 do 14:00 časova u amfiteatru B103 biće održane pojedinačne PowerPoint prezentacije učesnika. Nakon prezentacija, biće organizovana Radionica – „Kako se prijaviti za Erazmus+ razmenu?“ od 14:00 do 15:00 časova u sali 310 na kojoj će studenti moći bolje da se upoznaju sa osnovnim principima mobilnosti, procedurom pripreme i prikupljanja dokumentacije. Prijava za radionicu.

Učesnici Međunarodnog info dana su predstavnici univerziteta, fakulteta, relevantnih institucija, međunarodnih i domaćih organizacija, kulturnih centara, fondacija, studentskih organizacija i drugi.

Fondacija Tempus, Erazmus+ kancelarija u Srbiji će predstaviti mogućnosti za mobilnost studenata kroz programe Erazmus + i Ceepus, zatim Erazmus Mundus zajedničke master programe i Europassdokumente koje studenti mogu koristiti prilikom prijave za mobilnosti.

Predstavnici Univerziteta u Beogradu – Odeljenja za međunarodnu saradnju će predstaviti mogućnosti razmene studenata, nastavnika i administrativnog osoblja Univerziteta u Beogradu, posebno Fakulteta organizacionih nauka u okviru Erazmus+ programa kreditne mobilnosti.  Takođe, prezentovaće platformu MOBION  (http://mobion.bg.ac.rs/) na kojoj Univerzitet objavljuje otvorene konkuse i preko koje se kandidati prijavljuju za programe mobilnosti.

Univerzitet u Istočnom Parizu (Université Paris-Est Créteil Val de MarneUPEC) ima potpisan Inter-institucionalni sporazum sa Univerzitetom u Beogradu u okviru programa kreditne mobilnosti za razmenu studenata, nastavnika i administrativnog osoblja između Fakulteta za menadžment i ekonomiju iz Pariza i FON-a. Predstavnici UPEC-a će predstaviti svoj Univerzitet i Fakultet i mogućnosti za razmenu studenata i osoblja između dve institucije.

Sveučilište u Zagrebu – Fakultet organizacije i informatike (FOI) je dugogodišnji FON-ov partner. Studenti i zaposleni FOI-a će biti gosti ovogodišnjeg Info dana, na kome će ujedno i predstaviti svoj fakultet.

Francuski institut u Srbiji će promovisati studije u Francuskoj i stipendije Vlade Republike Francuske.

Predstavnici Nemačke služba za akademsku razmenu – DAAD će govoriti o programima za studiranje i usavršavanje u Nemačkoj.

Učesnici Info dana su i predstavnici studentskih organizacije ESTIEM i AIESEC koji će predstaviti svoje aktivnosti i projekte međunarodnog karaktera.

Raspored prezentacija učesnika možete videti ovde.

01-poster-medjunarodni-info-dan