Почетна / Вести мастер студије / Стипендија Владе Републике Кореје за мастер и докторске студије

Стипендија Владе Републике Кореје за мастер и докторске студије

Амбасада Републике Кореје у Републици Србији расписала је конкурс за стипендије Владе Републике Кореје, за постдипломске студије (мастер или докторске), под називом 2018 Korean Government Scholarship Program for Graduate Degrees.

Програм је целокупно финансиран од стране Владе Републике Кореје и укључује програм учења корејског језика у трајању од годину дана у једном од језичких центара широм Кореје, након чега студент наставља студије у својој области на одабраном факултету. Стипендија покрива повратну авионску карту, школарину, осигурање као и месечну стипендију у износу од 900000 KRW.

За ову стипендију се могу пријавити сви држављани Републике Србије који имају завршен претходни ниво студија са било ког факултета. Процес пријаве је подељен по фазама, од којих је прва фаза селекције у амбасади Републике Кореје у Србији, након чега пријаве преузима National Institute for International Education (NIIED), који даље врши селекцију одабраних студената. Дужина трајања целог програма је 3 године за мастер и 4 године за докторске студије. Тренутна квота за ову стипендију износи 4 студента из Србије.

За више детаља: http://www.studyinkorea.go.kr/en/sub/gks/selectBoardArticle.do

Уколико имате додатних питања можете се обратити амбасади Републике Кореје на:

koreaemb.rs@mofa.go.kr . Рок за пријаву је 15. март 2018.