Почетна / Вести насловна страна / Студенти ФОН-а финалисти престижног светског такмичења у решавању студије случаја у Копенхагену

Студенти ФОН-а финалисти престижног светског такмичења у решавању студије случаја у Копенхагену

Студенти Case Study Club-а Факултета организационих наука: Немања Јевтовић, Кристина Кнежевић, Растко Дамњановић и Тамара Тошовић под менторством проф. др Весне Дамњановић пласирали су се у финале престижног светског такмичења у решавању студије случаја Copenhagen Business School Case Competition 2018 (CBS Case Competition 2018) у Копенхагену, Данској. Светско такмичење одржало се у периоду од 26. фебруара до 02. марта 2018. године.

На такмичењу је учествовало 12 најбољих бизнис школа и 48 најбољих бизнис студената из целог света. 

Студенти су решавали студију случаја 28 сати за компанију Arla Foods, највећег произвођача млечних производа у Скандинавији и највећег произвођача органског млека у свету. Задатак студије случаја односио се на будуће стратегије развоја компаније, обезбеђење додатног прихода од 500 милиона евра, као и подизање лојалности бренда ка генерацији Y, односно младим потрошачима.
Стратегије студената Факултета организационих наука односиле су се на иновативно повезивање потрошача и млекара путем јединствене „Daily Arla“ платформе, изградњу лојалности и поверења потрошача, као и на унакрсну продају вина и сира у земљама северне Европе, пратећи најновије трендове међу младим потрошачима.
Наши студенти су у рундама пре финала победили тимове универзитета: McGill University из Канаде, University of Florida из Сједињених Америчких Држава, Thammasat University са Тајланда, као и Singapore Management University из Сингапура. У финалу такмичења наступали су заједно са Универзитетом Copenhagen Business School из Данске, University of New South Wales из Аустралије, као и Hong Kong University of Science and Technology из Хонг Конга. Победник такмичења био је тим University of New South Wales из Аустралије. Поред њих, на такмичењу су учествовали: University of North Carolina из Сједињених Америчких Држава, Universidad Panamericana из Мексика, Concordia University из Канаде и Maastricht University из Холандије.
Студенте је током такмичења посетила Њ.Е. Амбасадор др Јасмина Митровић-Марић, амбасадор Републике Србије у Краљевини Данској, која их је упознала са данским тржиштем и бодрила до завршетка такмичења.

cbs-case-competition-2018-svecana-vecera-sa-ambasadorom
Студенти ФОН-а похваљени су за изузетан консултантски приступ, разумевање пословања компаније, предлог иновативних и примењивих решења, тимску повезаност чланова, као и за разумевање скандинавског тржишта. Захваљујемо се проф. др Милији Сукновићу, декану ФОН-а и управи ФОН-а, проф. др Милану Мартићу, председнику Савета ФОН-а, проф. др Винки Филиповић на подршци, менторима: Предрагу Рађеновићу, Сави Војиновићу, Игору Кордику, Томи Дамњановићу, Маши Сретеновић, Андријани Жикић и Стефану Ингњатовићу, као и алумнију Case Study Club-а, партнерима, медијима и пријатељима на подршци и пружању практичних знања.

Додатне информације можете видети на: http://www.casecompetition.com