Почетна / Вести насловна страна / Отворено је светско такмичење у решавању пословне студије случаја – Belgrade Business International Case Competition 2018.

Отворено је светско такмичење у решавању пословне студије случаја – Belgrade Business International Case Competition 2018.

У понедељак, 16. априла 2018. године на Факултету организационих наука у Београду отворено је шесто по реду светско такмичење у решавању пословне студије случаја, Belgrade Business International Case Competition 2018. (BBICC) , на којем учествује 20 тимова студената престижних светских универзитета и бизнис школа.

Прилику да организује овакво такмичење Факултет организационих наука је добио на основу резултата које су студенти београдског универзитета и чланови студентске менаџмент консалтинг организације Case Study Club остварили на светским такмичењима у решавању пословних студија случаја широм света и захваљујући успешно организованом BBICC такмичењу претходних 5 година.

Прва се присутнима обратила проф. др Иванка Поповић, проректор за међународну сарадњу и интеруниверзитетску сарадњу Универзитета у Београду, и истакла како јој је велико задовољство што је поново део овог такмичења чији је напредак евидентан, што потврђује чињеница да је ове године BBICC окупио 20 престижних светских универзитета и бизнис школа.

Оснивач и генерални директор такмичења, проф. др Весна Дамњановић и председници такмичења Наташа Владисављевић и Марко Дамјановић пожелели су добродошлицу учесницима и захвалили свима који су препознали значај овог такмичења који већ 6 година заредом даје подршку развоју идеја најталентованијих студената.

rsz_1clp_4252

‘’Образовање је на врху листе приоритета Владе Републике Србије.  Данас, више него икад, образовање је основа успешног друштва. Међутим, то образовање је другачије него образовање какво је некада било. Ми мењамо образовни систем како бисмо имали образовање будућности, какво одговара Србији која напредује.’’- истакла је председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, чиме је свечано отворила такмичење и навела да је поносна што се Belgrade Business International Case Competition налази у топ 12 светских такмичења у решавању пословних студија случаја.

rsz_clp_4281

Свечаном отварању такмичења присуствовао је г. Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије. Догађају су, поред студената такмичара, њихових ментора и професора Факултета организационих наука присуствовали и високи званичници и представници Владе Републике Србије, представници најбољих домаћих и иностраних компанија, еминентни људи из области бизниса, као и партнери и пријатељи такмичења BBICC.

Тимови са 20 престижних светских универзитета ће се по први пут на овогодишњем такмичењу суочити са три реална послова изазова, а своја решења ће представити еминентном члановима жирија који чине угледни менаџери домаћих и иностраних компанија и консултанти водећих компанија у Србији.

Финале такмичења ће се одржати 21. априла 2018. године, а ове године ће бити омогућен директан пренос финала, који је обезбедила компанија Телеком Србија.

Више информација о самом догађају можете видети на страници www.bbicc.org