Početna / Vesti naslovna strana / Studenti FON-a četvrti u svetu u poslovnoj analitici

Studenti FON-a četvrti u svetu u poslovnoj analitici

Studentski tim FON-a Andrijana Bačević, Nemanja Vilimonović, Igor Dabić, Jakov Petrović i Darko Damnjanović osvojio je četvrto mesto u finalu svetskog takmičenja INFORMS OR & Analytics Student Team Competition. Tim FON-a je najbolje plasirani tim iz Evrope.

Takmičenje se sastojalo u rešavanju realnog problema koji je zadala kompanija Principal®, a odnosi se na optimizaciju portfolija nad podacima velikih dimenzija. Sponzori takmičenja su, pored kompanije Principal®, i najpoznatiji proizvođači softvera iz oblasti optimizacije. U finalu je učestvovalo najboljih 8 timova, od ukupno 28 timova iz celog sveta koji su uspeli da ispune kriterijume takmičenja i predlože rešenje problema. Prezentacija rešenja je održana u okviru prestižne konferencije Conference on Business Analytics and Operations Research u Baltimoru, Merilend, SAD, od 15. do 17. aprila 2018. godine.

Mentori tima su članovi Laboratorije za operaciona istraživanja „Jovan Petrić“: prof. dr Dragana Makajić-Nikolić, prof. dr Marija Kuzmanović i prof. dr Gordana Savić, kao i Dušan Džamić član Laboratorije za Matematiku.

Detaljne informacije se mogu naći ovde: http://connect.informs.org/oratc/home