Почетна / Вести насловна страна / Завршен четврти по реду “Project Management Championship 2018” на ФОН-у

Завршен четврти по реду “Project Management Championship 2018” на ФОН-у

Финале четвртог по реду националног такмичења у управљању пројектима “Project Management Championship 2018”, одржано је у понедељак, 2. априла 2018. године, у просторијама Истраживачко-развојног центра Факултета организационих наука. У финалу је учествовало укупно шест тимова са три факултета: Грађевинског факултета, Универзитета у Београду, Техничког факултета у Бору, као и са Факултета организационих наука. Тимови су своја знања и вештине из области пројектног менаџмена приказали у планирању и извршењу реалног пројекта, кроз симулацију “Scope, Resources and Schedule” Harvard Business Publishing-a.

Финалу је претходила квалификациона рунда, у којој је 64 такмичара, односно 16 тимова, са 6 факултета решавало online тест,  који је задала Светска асоцијација за управљање пројектима (IPMA). Студенти су на тесту имали 100 питања, на која су морали да одговоре за 100 минута.

2

У оквиру финалне рунде, шест првопласираних тимова се борило за титулу националног првака решавајући симулацију Harvard Business Publishing-a, управљајући кључним елементима пројекта, његовим обухватом, ресурсима, трошковима и активностима. На основу постигнутих резултата за своје пројекте кроз симулацију, студенти Факултета организационих наука, Џагић Ана, Максимовић Милица, Станкић Милица И Лазаревић Стефан, освојили су треће место, а Поповић Ђорђе, Радојевић Наталија, Стаменовић Јелена и Козомара Милош, друго место у финалу националног такмичења у управљању пројектима.

3

Победници овогодишњег националног такмичења у управљању пројектима “Project Management Championship 2018”, студенти Грађевинског факултета, Универзитета у Београду, Абел Дуран, Јана Пуздерлиски и Модринић Марко, представљаће Србију на четвртом интернационалном такмичењу из управљања пројектима (International Project Management Championship 2018),  које ће oве године, захваљујући прошлогодишњој победи студената Факултета организационих наука, Ање Спасојевић, Милоша Милосављевића, Немање Јевтића и Велизара Стефановића, на светском такмичењу, бити одржано од  1. до 3. јуна 2018. године, у Београду.

4

Спонзори овогодишњег такмичења у управљању пројектима су: Факултет организационих наука, Elixir GroupAigo BS, Концерн Бамби a.д. и Coca Cola Hellenic, који су својим бројним резултатима, признањима, донацијама и наградама потврдили свој углед, нарочито у погледу одговорности према друштву и заједници, као и окренутости ка пружању подршке младим људима и њиховом развоју.