Почетна / Вести насловна страна / Фоновци блистали на турниру у Истанбулу – 5 од 7 екипа победници турнира

Фоновци блистали на турниру у Истанбулу – 5 од 7 екипа победници турнира

На 38. по реду студентском међународном турниру Sports Fest 2018 у организацији Bogazici унивезитета, који је одржан од 10-13. маја у Истанбулу, Фоновци су се поново прославили као факултет са највише медаља.

У веома јакој конкуренцији од 800 студената, са 26 различитих универзитета, екипе Факултета организационих наука освојиле су пет златних медаља и то мушка и женска кошаркашка екипа, женска одбојкашка екипа, фудбалска екипа и мушка рукометна екипа. И поред тешке борбе са колегама из Бугарске, по сетовима 25:23, 25:22, мушкој одбојкашкој екипи је ипак припало сребро, док је пливач Михајловић Мијат освојио бронзу.

img-20180516-wa0006-2

У финалу су одбојкашице и рукометаши „одмерили снаге“ са домаћинима Bogazici универзитета, резултатима 2:0 за наше одбојкашице и 26:11 у корист наших рукометаша. Фудбалери су такође против домаћина из Турске, након неизвесних 1:1 у регуларном делу, а после бољег извођења једанестераца славили са укупних 4:3, што је и њихов први трофеј на међународној сцени. Кошаркашице су славиле победом над Правним факултетом резултатом 61:56, док су кошаркаши савладали екипу из Турске са 44:38. Чирлидинг екипа нашег Факултета наступила је ревијано на церемонији затварање и проглашења победника, својим наступом побрала бројне аплаузе. Футсалери су имали веома јаку групу и због лошије гол разлике нису успели да прођу у полуфинале.

Наши спортисти су још једном показали шта је права љубав према спорту и како се бране боје Факултета организационих наука. Поред тога, и ван терена су нашли времена за уживање у турским знаменитостима, источњачкој култури, обичајима и дружењу са осталим колегама.

Честитамо!!!