Почетна / Вести насловна страна / Свечано је затворен XVI Међународни симпозијум SymOrg 2018

Свечано је затворен XVI Међународни симпозијум SymOrg 2018

У недељу, 10. јуна 2018. године, свечано је затворен XVI Међународни симпозијум SymOrg 2018 у „УСО Ратко Митровић“ на Златибору. Симпозијум је током четири дана окупио преко 250 учесника, а презентовано је чак 92 научна рада.

На самом затварању председник Програмског одбора, проф. др Невенка Жаркић Јоксимовић и председник Организационог одбора, проф. др Сања Маринковић осврнуле су се на резултате рада Симпозијума и изразиле су захвалност учесницима, као и партнерима, компанијама и институцијама које су подржале SymOrg 2018.

У оквиру Симпозијума организована је и гала вечера на којој су додељене награде за најбоље. У категорији најбољи рад, награда је припала асистенту Николи Зорнићу и проф. др Александру Марковићу за рад „Crypto currency price forecasting using time series and Monte Carlo modeling and simulation“. Најбољи презентер на Симпозијуму била је Милица Маричић, асистент на Катедри за операциона истраживања и статистику. Као најбољи најмлађи аутори награђени су Ивона Јовановић и Урош Јеремић. Специјална награда припала је проф. др Младену Чуданову за општи утисак на Симпозијуму.

dsc_0414

symorg-oo