Почетна / Вести насловна страна / SymOrg 2018 – Трећи дан

SymOrg 2018 – Трећи дан

Трећег дана Симпозијума одржана је радионица  у оквиру реализације пројектних активности Erasmus+ пројекта Financial management, Accounting and Controlling curricula development for capacity building of public administartion – FINAC. Након уводне речи координатора пројекта проф. др Слађане Бенковић, презентовани су досадашњи резултати и договорен је наставак активности у циљу преношења најбољих искустава учесника из региона. Учесници радионице били су чланови одбора и други чланови пројекта који су били учесници Симпозијума.

Одржан је и четврти округли сто на тему „Blockchain technologies for better business“ који је водио проф. др Мирослав Миновић, ванредни професор ФОН-а, а у улози панелиста нашли су се доц. др Младен Ђурић, доцент на ФОН-у; др Радојко Миладиновић, директор Информационих технологија, Београдска берза, Србија; Матија Станић, специјалиста производа, Societe General Bank, Србија и Новица Нинић, менаџер продаје,  IBM Cloud.

SONY DSC

На округлом столу се разговарало о једној од тренутно најактуелнијих тема – blockchain технологији, са посебним фокусом на примени ове технологије у пословању. Панелисти су дискутовали о основним предностима blockchain технологије, њеним манама, а посебно је акцентована могућност употребе приватних blockchain-ова у сврху унапређења пословања у различитим областима – управљању идентитетом, банкарском сектору, fintech, пољопривреди, здравству и другим областима. Присутни су имали прилику да се боље упознају са начином функционисања blockchain технологије, а панелисти су се потрудили да одговоре на сва питања веома заинтересоване публике. Сви присутни на овом округлом столу су се сложили да је поменута технологија која ће се веома брзо, како самостално тако и у комбинацији са традиционалним технологијама, интегрисати у свакодневно пословање.

SONY DSC

Данашњи дан је био резервисан и за посету Потпећке пећине и села Злакуса недалеко од Златибора, где су учесници Симпозијума имали прилику да се боље упознају са природним лепотама, културом и традицијом наше земље. Други део учесника се надметао у спортским играма у дисциплинама као што су прелажење полигона са препрекама, пењање уз конопац , „zip-line“ и др.

SONY DSC

dsc_0131